Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

17.05
2017

Νέες Κυκλοφορίες: Gloria in Excelsis, του Χάρη Ψαρρά

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Gloria in Excelsis, του Χάρη Ψαρρά)

«Είναι από την μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού περιπτώσεις νέων ποιητών που το έργο τους επιδιώκει να κάνει λυρικά προσιτή την φιλοσοφική της πανοπλία» - Αλέξης Ζήρας

Είπαν για αυτό

Είναι από την μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού περιπτώσεις νέων ποιητών που το έργο τους επιδιώκει να κάνει λυρικά προσιτή την φιλοσοφική της πανοπλία. Από τα πρώτα του βιβλία, όχι μόνο επιλέγει ως ορίζοντα της ποιητικής του στοχαστικές διερωτήσεις για το νόημα της όχι σπάνια κρυμμένης ουσίας των πραγμάτων και της ύπαρξης, αλλά αντλεί και τη ρητορική του από τη γλώσσα των αφηρημένων συστημάτων, προσπαθώντας πάντως να γειώσει το υπεραισθητό των ιδεών στο αισθητό του βιώματος. Το αποτέλεσμα: μια ποίηση εστιασμένη στο στοχαστικό βάθος, ενίοτε εσώστροφη, κρυπτική, που δίνει ιδιαίτερη σημασία στο βάρος των εννοιών.

Αλέξης Ζήρας, Η ΑΥΓΗ, 8/5/2016

Ένας νέος ποιητής που επιλέγει να ανανεώσει ένα πρότυπο χρησιμοποιώντας ως κύρια μέθοδο τον σεβασμό του προς αυτό μέσα από λελογισμένη κριτική ματιά.

Βασίλης Αμανατίδης, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 21/4/2013

Πρόκειται για το τέταρτο βιβλίο του ποιητή στο οποίο προεκτείνει βασικές ορίζουσες της γραφής του, έτσι όπως αυτή παρουσιάστηκε στα προηγούμενα τρία βιβλία. Μπορούμε επομένως να κάνουμε λόγο για μια ώριμη πλέον γραφή με προσωπικό στίγμα

Βαρβάρα Ρούσσου, E-POEMA

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χάρης Ψαρράς (Αθήνα, 1982) έχει εκδώσει πέντε ποιητικά βιβλία. Είναι λέκτορας και fellow Νομικής του Κολεγίου St Catharine’s στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ.

εικόνα άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Gloria in Excelsis, του Χάρη Ψαρρά)

Gloria in Excelsis, του Χάρη Ψαρρά
Ποίηση
Εκδόσεις Κέδρος, Μάιος 2017
σελ. 48

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer