Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

04.07
2017

Νέες Κυκλοφορίες: Γιατί δε γινόταν αλλιώς…, της Μόρφως Καραθανάση

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Γιατί δε γινόταν αλλιώς…, της Μόρφως Καραθανάση)

Οι εκδόσεις Καλλιγράφος με χαρά σάς παρουσιάζουν το καινούριο βιβλίο της Μόρφως Καραθανάση «Γιατί δε γινόταν αλλιώς…». Η συγγραφέας, μια νέα παρουσία στον κόσμο της γραφής, μας μεταφέρει σε ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην ελληνική επαρχία στις αρχές του 20ου αιώνα. 

Δυο οικογένειες, δυο παράλληλες ιστορίες. Παρ’ όλο που δε φαίνεται να συναντώνται, ο Θεός και η μοίρα αποφάσισαν αλλιώς.
Περνώντας από δυο βαλκανικούς, δυο παγκόσμιους πολέμους, βιώνοντας τον εμφύλιο στις ακραίες του καταστάσεις, κατορθώνουν να σταθούν όρθιες.
Η αγάπη ως την τελευταία ανάσα είναι αυτή που καθορίζει τις ζωές τους σε όλη αυτή τη διαδρομή. Πόσο λίγοι έχουν ευλογηθεί να ζήσουν μια τέτοια αγάπη!
Η δύσκολη ζωή της ρουμελιώτικης ελληνικής επαρχίας του περασμένου αιώνα, πότε σκληρή κι αδυσώπητη, πότε τρυφερή και συγκινητική, με τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τις αξίες της περνά ανάγλυφη μπρος απ’ τα μάτια του αναγνώστη απ’ την αρχή ως το τέλος αυτού του βιβλίου αποτελώντας ιστορική μαρτυρία. 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ευμορφία Καραθανάση γεννήθηκε στο Καινούριο Λοκρίδος, είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και διδάσκει στο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Καινουρίου.
Έχει ασχοληθεί τόσο με την ποίηση – πολλά από τα ποιήματά της δημοσιεύθηκαν στον τοπικό τύπο – όσο και με τη μυθιστοριογραφία.
Έχει γράψει δύο βιβλία, το «Γιατί δε γινόταν αλλιώς…», με ιστορικοκοινωνικό περιεχόμενο (έκδοση: Ιούνιος 2017) και «Το τραγούδι της καρδερίνας», για παιδιά και νέους, το οποίο βραβεύτηκε από τη «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά». 

εικόνα άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Γιατί δε γινόταν αλλιώς…, της Μόρφως Καραθανάση)

Γιατί δε γινόταν αλλιώς…, της Μόρφως Καραθανάση
Ελληνική πεζογραφία – μυθιστόρημα
Εκδόσεις Καλλιγράφος
σελ. 320

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer