Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

09.04
2019

Νέες Κυκλοφορίες: Εκεί που τελειώνει η ιστορία, του Αλεσσάντρο Πιπέρνο

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Εκεί που τελειώνει η ιστορία, του Αλεσσάντρο Πιπέρνο)

Ο Ματτέο Τζέβι ήταν στη Ρώμη λίγο περισσότερο από ένα εικοσιτετράωρο και ήδη ονειρευόταν να μείνει εδώ για πάντα. Βέβαια, στο Λος Άντζελες είχε δύο συζύγους (εκ των οποίων η μία εν ενεργεία), όμως σε τελική ανάλυση είχε και εδώ δύο (εκ των οποίων η μία εν ενεργεία). Και παρ’ όλα αυτά δεν ένιωθε δεσμευμένος με καμία από τις τέσσερις. Στα πενήντα έξι του χρόνια μπορούσε να θεωρείται, και όχι μόνο ως προς αυτό, μάλλον ελεύθερος.

Ο Ματτέο βρίσκεται στην πτήση που από το Λος Άντζελες τον φέρνει πίσω στην Ιταλία, από όπου αναγκάστηκε να το σκάσει πολλά χρόνια πριν λόγω χρεών, εγκαταλείποντας από τη μια μέρα στην άλλη και την οικογένειά του. Η επιστροφή του επικρέμαται σαν θεομηνία, χειρότερη κι από εκείνες που ακολούθησαν την ξαφνική φυγή του.

Είπαν

Με το «Εκεί που τελειώνει η ιστορία», ο Πιπέρνο επιβεβαιώνει πως είναι ένας τρυφερός και σαρκαστικός ανηθικολόγος.

Livres Hebdo

O Πιπέρνο είναι γεννημένος αφηγητής

Le Monde des livres

Λίγα λόγια για τον Αλεσσάντρο Πιπέρνο

Ο Αλεσσάντρο Πιπέρνο γεννήθηκε στη Ρώμη το 1972. Διδάσκει Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Τορ Βεργκάτα. Το 2005 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, «Με τις χειρότερες προθέσεις» (Εκδόσεις Πατάκη, 2007). Είναι επίσης συγγραφέας του "Il demone reazionario. Sulle tracce del Baudelaire di Sartre" (Gaffi, 2007) και του "Contro la memoria" (Fandango, 2012). Το 2012 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Διωγμός», επίσης από τις Εκδόσεις Πατάκη, το οποίο βρέθηκε στην τελική λίστα των υποψήφιων βιβλίων για τα βραβεία Medicis και Femina στη Γαλλία, τιμήθηκε με το Prix du Meilleur livre étranger και, μαζί με το «Αχώριστοι» (Εκδόσεις Πατάκη, 2015), το οποίο κέρδισε το Βραβείο Strega 2012, αποτέλεσε τη διλογία «Φωτιά, φίλη της μνήμης».

εικόνα άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Εκεί που τελειώνει η ιστορία, του Αλεσσάντρο Πιπέρνο)

Εκεί που τελειώνει η ιστορία, του Αλεσσάντρο Πιπέρνο
Μετάφραση: Άννα Παπασταύρου
Εκδόσεις Πατάκη
σελ. 336

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer