Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

18.03
2019

Νέες Κυκλοφορίες: Άνθρωποι, του Θωμά Στεργιόπουλου

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Άνθρωποι, του Θωμά Στεργιόπουλου)

Από τις εκδόσεις Ροές και στη σειρά «Ελληνική πεζογραφία» κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Θωμά Στεργιόπουλου με τίτλο «Άνθρωποι».

Στο βιβλίο αυτό, ο Βορειοηπειρώτης συγγραφέας, με ύφος εντελώς προσωπικό και γλώσσα γήινη που απηχεί τη δύναμη της γης που τον γαλούχησε, μας γνωρίζει τους ανθρώπους που αγάπησε, αυτούς που τον συγκίνησαν, τον ενέπνευσαν και δυνάμωσαν μέσα του την αγάπη για την παράδοση του βορειοηπειρώτικου ελληνισμού.
Πρόκειται για δέκα «πορτρέτα» ανθρώπων κάθε ηλικίας και ιδιότητας, με δυο όμως βασικά κοινά χαρακτηριστικά: είναι όλοι παιδιά της Βορείου Ηπείρου και υπηρετούν την παράδοση και τον πολιτισμό της, ο καθένας με τον τρόπο που αγαπάει – είτε αυτός είναι η λαογραφία, η παραδοσιακή μουσική και το δημοτικό τραγούδι, είτε ο πόθος για τη διάδοση του ελληνικού βιβλίου στους Έλληνες της Αλβανίας.
Τα κείμενα αυτά αποτελούν ταυτόχρονα μαρτυρίες για τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα που οι περιορισμοί στην ελευθερία της έκφρασης, στα δύσκολα χρόνια του ολοκληρωτισμού, προκαλούσαν στους πνευματικούς ανθρώπους της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, οι οποίοι ένα πράγμα επιθυμούσαν: την πνευματική σύνδεσή τους με την Ελλάδα και την ελληνική παιδεία.

εικόνα άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Άνθρωποι, του Θωμά Στεργιόπουλου)

Άνθρωποι, του Θωμά Στεργιόπουλου
Εκδόσεις Ροές, Μάρτιος 2019
σελ. 160

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer