Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

11.03
2018

Νέες Κυκλοφορίες: Ανάμεσά μου, του Lupus Graecus

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Ανάμεσά μου, του Lupus Graecus)

Η συλλογή αυτή είναι ένα κράμα ομοιογενές, αποτελούμενο από τρία μέρη. Το βασικό συστατικό στοιχείο, που και στα τρία μέρη εμπεριέχεται, είναι η εκ φύσεως ανάγκη μου για παρατήρηση και αναζήτηση. 

Στο πρώτο μέρος, σαν κάτι που μόλις δημιουργήθηκε, αναζητώ την επαφή με το συναίσθημα, εξετάζοντας και περιγράφοντας τις περισσότερες φορές υπό το πρίσμα του ποιος είναι ο κυρίαρχος και ποιος ο κυριευμένος έννοιες, που εδώ και αιώνες ταλανίζουν τον άνθρωπο. Με έναν τρόπο έμμεσο προσπαθώ να προσεγγίσω την δική μου αλήθεια για τις έννοιες αυτές, χρησιμοποιώντας εικόνες που είναι ριζωμένες μέσα μου εδώ και χρόνια. Στο δεύτερο μέρος αναζητώ την επαφή με το γύρω μου και με τα όσα αυτό περιλαμβάνει. Παρατηρώ μεμονωμένα τους ανθρώπους, το σύστημα αλλά και στο σύνολο το περιβάλλον, αυτό που μέσα του παλεύω. Κατά κύριο λόγο μιλώ για όσα γύρω μου διαδραματίζονται αλλά και για όσα αισθάνομαι ότι στο άμεσο μέλλον θα δημιουργηθούν. Κρίνοντας και αξιολογώντας τα δρώμενα του σήμερα, υποδεικνύω αυτά που στο αύριο πρόκειται να συμβούν. Τέλος, στο τρίτο μέρος γυρνώ σ’ εμένα, αναζητώντας την επαφή με το μέσα μου. Αναζητώ ποια είναι η σχέση που έχω με τον εαυτό μου, ποια είναι η σχέση μου με τους άλλους, όπως και ποια είναι η σχέση μου με τον κόσμο. Αναρωτιέμαι αν τελικά εγώ είμαι ο ένας ή εγώ είμαι οι πολλοί, μιας και απ’ ότι φαίνεται δεν το έχω ανακαλύψει ακόμα. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν γνωρίζω αν ποτέ θα το καταφέρω. Όμως, με βεβαιότητα μπορώ σ’ εμένα να πω πως θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να το προσπαθώ.

εικόνα άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Ανάμεσά μου, του Lupus Graecus)

Ανάμεσά μου, του Lupus Graecus
Κατηγορία: Ποιητική συλλογή
Εκδόσεις Σιδέρης
σελ. 56

Περιέχει ένθετο cd. Ανάγνωση Ηλίας Λογοθέτης

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer