Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

28.02
2019

Νέες Κυκλοφορίες: Αμνησία, του Federico Axat

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Αμνησία, του Federico Axat)

Μετά την «Τελευταία έξοδο», που κυκλοφόρησε σε δεκάδες γλώσσες, ο Αργεντίνος Federico Axat επανέρχεται με ένα ακόμα μοναδικό θρίλερ γεμάτο σασπένς και ανατροπές.

Ξύπνησα µέσα σε µια δίνη αβεβαιότητας, όπως συνέβαινε συνήθως όταν µεθούσα και έπεφτα σε άλλο κρεβάτι από το δικό µου. Η πρώτη µου επαφή µε την πραγµατικότητα ήταν το απόµακρο τρίξιµο της κούνιας στην µπροστινή βεράντα• η δεύτερη, το χτύπηµα της λάµπας καθώς τεντωνόµουν, πριν ακόµη ανοίξω τα µάτια µου. Το µοιραίο που στοίχειωνε τη ζωή µου τελευταία έκανε τη λάµπα να πέσει και να γίνει χίλια κοµµάτια. Εκείνη τη στιγµή συνειδητοποίησα ότι ήµουν ξαπλωµένος µπρούµυτα στο πάτωµα. Τότε µε την άκρη του µατιού µου διέκρινα το σώµα. Όλο αυτό κράτησε λιγότερο από µισό λεπτό, στο µυαλό µου όµως τα γεγονότα εκτυλίσσονταν µε τροµαχτική βραδύτητα. Γύρισα το κεφάλι, σίγουρος πως κάτι δεν πάει καλά, και είδα το κορίτσι, µε το πρόσωπο στραµµένο στο πάτωµα, σκεπασµένο µ’ ένα λευκό σεντόνι. Το κεφάλι ήταν ελαφρώς γερµένο δεξιά, στο µέρος που στεκόµουν, τα µάτια διάπλατα ανοιχτά.

Τι θα έκανες αν ξυπνούσες µε ένα πτώµα στο σαλόνι σου χωρίς καµία ανάµνηση από τις τελευταίες ώρες της ζωής σου;

Είπαν

Μία από τις πλέον αναγνωρίσιµες και καθιερωµένες υπογραφές της ισπανόφωνης παραγωγής θρίλερ. Ο ρυθµός του Axat ποτέ δεν επιβραδύνεται, η πλοκή του είναι σατανικά δοµηµένη.

El Mundo

Η «Αµνησία» είναι ένα θρίλερ που θα διαβάσετε µε µιαν ανάσα, θα θυµάστε για καιρό και θα συστήνετε πάντα. Αν δεν έχετε γίνει ήδη αµετανόητος φαν του Federico Axat, θα γίνετε τώρα.

De Lector a Lector

Θρίλερ µε τα όλα του: µε απίθανο ξεκίνηµα –που φέρνει στον νου το προηγούµενο βιβλίο του Axat, την «Τελευταία έξοδο»– και απίθανο ρυθµό, αλλά και µια συγκινητική, πολυεπίπεδη ιστορία όπου οι ενέργειες των ηρώων είναι ανθρώπινες και όχι προσχεδιασµένες µε δόλο. Ίσως αυτό είναι το µυστικό της επιτυχίας του.

El buho entre libros

Προσωπικά αγάπησα την «Αµνησία». Μες στο σασπένς, ένα παζλ µε κοµµάτια που µοιάζουν εντελώς αταίριαστα, απίστευτο ρυθµό και χαρακτήρες τόσο ολοκληρωµένους, που τους πιστεύεις από τις πρώτες σελίδες. Είναι γραµµένο ώστε ο αναγνώστης να ξεχάσει οτιδήποτε άλλο συµβαίνει πέρα από το βιβλίο.

Cargada con libros

Λίγα λόγια για τον Federico Axat

Ο Federico Axat γεννήθηκε το 1975 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Εργάστηκε ως πολιτικός µηχανικός κάνοντας σπουδαία καριέρα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών σε χώρες της Κεντρικής Αµερικής. Φανατικός αναγνώστης του Στίβεν Κινγκ και θαυµαστής της Χάισµιθ, ξεκίνησε να γράφει από πλήξη. Γνώρισε τεράστια επιτυχία µε το τρίτο του µυθιστόρηµα, την «Τελευταία έξοδο» (Μεταίχμιο, 2017), το οποίο έγινε διεθνές εκδοτικό φαινόµενο και µεταφράστηκε σε περισσότερες από 35 γλώσσες. Η «Αμνησία» είναι το τέταρτο βιβλίο του.

εικόνα άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Αμνησία, του Federico Axat)

Αμνησία, του Federico Axat
Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου
Εκδόσεις Μεταίχμιο, Φεβρουάριος 2019
σελ. 432

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer