Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

19.01
2016

Εκδήλωση: Συναντήσεις με Βιβλία, Ταξίδι στο κέντρο της Γης

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Εκδήλωση: Συναντήσεις με Βιβλία, Ταξίδι στο κέντρο της Γης)

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ BOOKPOINTS – ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ, για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του, συνεχίζονται το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στο βιβλιοπωλείο Το πράσινο σύννεφο (Πασαλίδη 21, Καλαμαριά) και μας ταξιδεύουν στο κέντρο της Γης!

Ανασκαφές και θησαυροί, σπήλαια και βραχογραφίες, πετρώματα και ηφαίστεια, γιγάντια μανιτάρια και προϊστορικά ερπετά έχουν κρυφτεί στο Πράσινο Σύννεφο και σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε! Ετοιμαστείτε για ένα αξέχαστο ταξίδι στο κέντρο της γης με οδηγό αγαπημένους συγγραφείς με τα βιβλία τους και καταπληκτικούς επιστήμονες με τα ευρήματά τους.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

10.30 π.μ. «Θησαυροί μέσα στο χώμα;»
Μία πρωτότυπη αναζήτηση θησαυρών που κρύβονται κάτω από τη γη με οδηγό τη Δέσποινα Τσιπτσέ του Fons Peritiae και με αφορμή τα βιβλία:

«Θησαυροί μέσα στο χώμα» της Μαρίζας Ντεκάστρο (εκδόσεις Παπαδόπουλος), «Αρχαιολόγος από κούνια» της Κατερίνας Σέρβη (εκδόσεις Πατάκης) και «Ο Προϊστορικός ζωγράφος και ένα τερατάκι» του Πάνου Τσερόλα (εκδόσεις Κέδρος). 

Μια καθημερινή επίσκεψη στο πράσινο μουσείο της Συννεφούπολης μετατρέπεται σε ένα αλλόκοτο κυνήγι θησαυρού. Τα εκθέματα του μουσείου κρύβουν μυστικά και αποκαλύπτουν ανασκαφές που μονάχα το έμπειρο μάτι των μικρών αρχαιολόγων και των ομάδων τους μπορούν να διακρίνουν. Τα παιδιά γίνονται ερευνητές, μουσειολόγοι, αρχαιολόγοι και συντηρητές μέσα από ένα παιχνίδι αρχαιολογίας, βασισμένο στις αρχές της έρευνας και της παρατήρησης.

Για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών.
Είσοδος ελεύθερη-Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση με τις δημιουργίες των παιδιών που συμμετείχαν στο εργαστήρι της αρχαιολογίας. 

12.00 π.μ. «Ο μικρός ζωγράφος των βράχων!»
Διαδραστική παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου με τη συγγραφέα Μαρία Πετκανοπούλου (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο).

Η συγγραφέας Μαρία Πετκανοπούλου θα μας οδηγήσει σε ένα ταξίδι στο χρόνο, πολύ μακριά, στην εποχή των ανθρώπων και των σπηλαίων. Μέσα από την ονειρική αφήγηση της περιπέτειας του μικρού Ποκ, τα σκοτεινά βάθη της σπηλιάς και του χρόνου φωτίζονται και ο μικρός ζωγράφος των βράχων μας αποκαλύπτει μικρά και μεγάλα μυστικά της ζωής του και την αξεπέραστη ομορφιά των βραχογραφιών.

Για παιδιά ηλικίας από 4 ετών.
Είσοδος ελεύθερη 

6.30 μ.μ. «Ταξίδι στο κέντρο της Γης!»
Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «Ταξίδι στο κέντρο της Γης ή ένας πλανήτης γεμάτος μυστικά!» του Αντώνη Παπαθεοδούλου με τον συγγραφέα (εκδόσεις Παπαδόπουλος). 

Ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου μας ταξιδεύει με οδηγό τη φαντασία του Ιουλίου Βερν σε μια εξερεύνηση στα κρυμμένα μυστικά της γης. Υπόγειες ακρογιαλιές, προϊστορικά ερπετά, ηφαίστεια και γιγάντια μανιτάρια περιμένουν να τα ανακαλύψουμε καθώς κατεβαίνουμε όλοι μαζί στο κέντρο της γης!

Για παιδιά ηλικίας από 5 ετών
Είσοδος ελεύθερη 

Από τις 6.00 έως και τις 8.00 το απόγευμα θα λειτουργεί στο χώρο του βιβλιοπωλείου έκθεση ορυκτών και πετρωμάτων από φοιτητές του τμήματος γεωλογίας Α.Π.Θ. 

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μία ώρα! 

Εκτός όμως από τους αναγνώστες, στο φεστιβάλ αυτό θα ταξιδέψουν και τα ίδια τα βιβλία!

Την ημέρα των εκδηλώσεων το βιβλιοπωλείο Το πράσινο σύννεφο θα συγκεντρώνει παιδικά βιβλία που μπορούν να προσφέρουν οι επισκέπτες (είτε αγοράζοντάς τα από το βιβλιοπωλείο είτε φέρνοντάς τα από το σπίτι τους) τα οποία θα χαρίσει στο 27 Nηπιαγωγείο Καλαμαριάς, για να τα χαρούν κι άλλοι μικροί αναγνώστες.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το Βιβλιοπωλείο ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΥΝΝΕΦΟ στο τηλ. 2310454050
Πασαλίδη 21, Καλαμαριά
info@prasinosynnefo.gr
www.facebook.com/toprasinosynnefovivlia 

Τα Bookpoints που θα περιμένουν κάθε μήνα τους φίλους του παιδικού βιβλίου για να τους ταξιδέψουν είναι: 

 • Οκτώβριος 2015 «Ταξίδι στην ελπίδα» 
  Books and Toys (25ης Μαρτίου 93, Εύοσμος)
 • Νοέμβριος 2015 «Ταξίδι στα σύννεφα»
  Χαρτί και Καλαμάρι (Αναλήψεως 47, στο ύψος της Δελφών)
 • Ιανουάριος 2016 «Ταξίδι στο κέντρο της Γης»
  Πράσινο σύννεφο (Πασαλίδη 21, Καλαμαριά)
 • Φεβρουάριος 2016 «Ταξίδι στα συναισθήματα»
  Ονειροπαγίδα (Βασ. Γεωργίου 33, Ωραιόκαστρο)
 • Μάρτιος 2016 «Ταξίδι στις χώρες»
  Νους και γνώση (Νικ. Πλαστήρα 9 Χαριλάου)
 • Απρίλιος 2016 «Ταξίδι με καράβια»
  Παραμυθούπολη (Καβάφη 12, Ευκαρπία)
 • Μάιος 2016 «Ταξίδι στις νότες»
  Κάτι γίνεται (Γεωργίου Παπανδρέου 27) 

Ακολουθήστε τα BOOKPOINTS στο ταξίδι τους κάνοντας κλικ εδώ
<strong style="line-height: 1.4em;">Αν θέλετε να μάθετε πρώτοι τα νέα των BOOKPOINTS γραφτείτε στο newsletter μας στέλνοντας e-mail στο bookpointsevents@gmail.com
Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στις Πυγολαμπίδες στο κλουβί _ Οδηγό Εκδηλώσεων για τα παιδιά και την οικογένεια στη Θεσσαλονίκη

εικόνα άρθρου (Εκδήλωση: Συναντήσεις με Βιβλία, Ταξίδι στο κέντρο της Γης)

Mε τη συνεργασια 

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer