Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

12.05
2016

Εκδήλωση: Ο Philip Kerr στην Θεσσαλονίκη

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Εκδήλωση: Ο Philip Kerr στην Θεσσαλονίκη)

Ένας από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς της νουάρ λογοτεχνίας παγκοσμίως, ο Philip Kerr, έρχεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος των βιβλιοπωλείων Κωνσταντινίδης και των εκδόσεων Κέδρος την Πέμπτη 12 Μαίου 2016 στις 7.30 μμ στο βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως 92. Θα τον παρουσιάσει και θα συζητήσει μαζί του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καραθάνος.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Γεννημένος στο Εδιμβούργο το 1956 ο Philip Kerr σπούδασε νομικά και συνεργάστηκε ως αρθρογράφος στις σελίδες των Sunday Times, της Evening Standard και του New Statesman.
Ως συγγραφέας έγινε παγκόσμια γνωστός χάρη στη σειρά βιβλίων του με ήρωα τον ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ, που θεωρείται από τις σημαντικότερες σειρές στο χώρο της σύγχρονης νουάρ αστυνομικής λογοτεχνίας. 

Οι ιστορίες του Μπέρνι Γκούντερ διαδραματίζονται ως επί το πλείστον στη Γερμανία των χρόνων της ναζιστικής κυριαρχίας και του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου.

Τα βιβλία της σειράς εκδίδονται στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κέδρος. Κυκλοφορούν ήδη ο τόμος «Η τριλογία του Βερολίνου» (που περιλαμβάνει τα μυθιστορήματα «Οι Βιολέτες του Μάρτη», «Ο χλομός εγκληματίας» και «Γερμανικό ρέκβιεμ»), καθώς και τα έργα «Μοιραία Πράγα», «Άνθρωπος χωρίς ανάσα», «Φλόγα που σιγοκαίει», «Η γυναίκα από το Ζάγκρεμπ» και «Φιλοσοφικά εγκλήματα». 
Από τις εκδόσεις Κέδρος θα κυκλοφορήσουν το 2016 και τα μυθιστορήματά του “January Window” και “The Hand OF God”, με ήρωα τον ντετέκτιβ-βοηθό προπονητή Σκοτ Μάνσον.

Πληροφορίες

Βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης
Μητροπόλεως 92, Θεσσαλονίκη
Ημέρα και ώρα: Πέμπτη 12/05/2016 στις 19.30

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer