Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

13.07
2016

Διαγωνισμός: Η μεγάλη παλίρροια

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Διαγωνισμός: Η μεγάλη παλίρροια)

Τo Artcore Magazine σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παπαδόπουλος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρει δύο αντίτυπα του μυθιστορήματος των Cilla και Rolf Börjlind, «Η μεγάλη παλίρροια».

Όροι Διαγωνισμού

Για να λάβετε μέρος στην κλήρωση:

- Κάντε like στην επίσημη σελίδα του site στο Facebook εδώ.
- Aφήστε σχόλιο (comment) στη σχετική με τον διαγωνισμό ανάρτηση, την οποία θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook.
(*Τα πολλαπλά σχόλια θα διαγράφονται).
- Κάντε δημόσια κοινοποίηση (share) της ανάρτησης.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει ως την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 στις 23:59 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Πέμπτη (21/7/2016) στη σελίδα μας στο Facebook. Οι νικητές θα ενημερωθούν και προσωπικά. 

Για την παραλαβή του δώρου οι νικητές θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook εντός 48 ωρών, διαφορετικά τα βιβλία θα δοθούν σε επιλαχόντες.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πανσέληνος και στο σουηδικό νησί Νόρντκοστερ η μεγάλη παλίρροια ετοιμάζεται να καλύψει την ακτή. Τρεις άνθρωποι σκάβουν έναν λάκκο στην άμμο ενώ τους παρακολουθεί κρυμμένο ένα αγόρι. Η περιέργειά του θα μετατραπεί σε τρόμο όταν διακρίνει και μία τέταρτη φιγούρα – την έγκυο γυναίκα για την οποία προορίζεται ο λάκκος. Θαμμένη στην άμμο μέχρι τον λαιμό, καθώς η στάθμη του νερού ανεβαίνει η γυναίκα νιώθει το μωρό στην κοιλιά της να κλοτσάει... Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά, η νεαρή Ολίβια Ρένινγκ ολοκληρώνει την αστυνομική της εκπαίδευση και η μόνη εργασία που της απομένει είναι να ερευνήσει μια άλυτη υπόθεση. Επιλέγει τη δολοφονία στο Νόρντκοστερ και σύντομα συνειδητοποιεί ότι πρέπει να μιλήσει με τον Τομ Στίλτον, τον αστυνόμο που δεν κατάφερε να εξιχνιάσει τότε το έγκλημα. Αλλά ο Τομ έχει εξαφανιστεί και η Ολίβια αποφασίζει να τον αναζητήσει, την ώρα που μια συμμορία ξεκινάει άγριες επιθέσεις σε άστεγους της πόλης...

Έγραψαν για αυτό

Ένα συγκλονιστικό κινηματογραφικό αστυνομικό μυθιστόρημα από τον βασιλιά και τη βασίλισσα της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας, με εξαιρετική πλοκή γεμάτη ανατροπές.

GoodReads, UK

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Η Cilla και ο Rolf Börjlind, ζευγάρι στη ζωή, είναι οι πλέον αναγνωρισµένοι σεναριογράφοι αστυνοµικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στη Σουηδία και ιδιαίτερα επιτυχηµένο συγγραφικό δίδυµο. Τα βιβλία τους περιέχουν χαρισµατικούς χαρακτήρες και οι ιστορίες τους περιγράφουν τη σύγχρονη Σουηδία µε όλες τις κοινωνικές της ανισότητες και συγκρούσεις. Η µακρόχρονη εµπειρία τους στο γράψιµο σεναρίων είναι εµφανής και στα βιβλία τους, που χαρακτηρίζονται από γρήγορο ρυθµό, ένταση, εκπληκτικές ανατροπές, παράλληλες ιστορίες που µπλέκονται αναπάντεχα µεταξύ τους, πάθη, παλιές έχθρες, κρυµµένα µίση, σουρεαλιστικό χιούµορ και µια συνεχή αναζήτηση κοινωνικής δικαιοσύνης. 
Η πιο πρόσφατη τηλεοπτική τους συνεργασία ήταν µε τον Arne Dahl για το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς µε τις περιπέτειες της Οµάδας 'Αλφα. "Η Μεγάλη Παλίρροια" αποτελεί το πρώτο µέρος της σειράς βιβλίων µε πρωταγωνιστές δύο αστυνοµικούς, τη νεαρή Ολίβια Ρένινγκ και τον αρχιεπιθεωρητή Τοµ Στίλτον, και κυκλοφορεί σε 26 χώρες.

εικόνα άρθρου (Διαγωνισμός: Η μεγάλη παλίρροια)

Η μεγάλη παλίρροια, των Cilla και Rolf Börjlind
Μετάφραση: Aμπυ Ράικου
Κατηγορία: Crime Stories
Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2015
σελ. 448 

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer