Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

19.03
2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο Απρόβλεπτος Κύριος Τσέχοφ

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο Απρόβλεπτος Κύριος Τσέχοφ)

Αφιέρωμα στον Ρώσο συγγραφέα με αφορμή την έκδοση μιας αναπάντεχης ανθολόγησης σαράντα δύο διηγημάτων του από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη σε έναν από τους σημαντικότερους διηγηματογράφους και θεατρικούς συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνικής και θεατρικής σκηνής, τον Ρώσο συγγραφέα και δραματουργό Αντόν Τσέχοφ, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, στις 8 μ.μ. 

Για τον συγγραφέα και το έργο του μιλούν ο Σάββας Πατσαλίδης, θεατρολόγος – καθηγητής στο Τμήμα Αγγλικής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, η Έλση Σακελλαρίδου, ομότιμη καθηγήτρια θεατρικών σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Χριστίνα Χατζηβασιλείου, σκηνοθέτρια – θεατρολόγος.

Ο Γιώργος Φράγκογλου, φιλόλογος – ηθοποιός, θα συντονίσει τη συζήτηση και θα διαβάσει αποσπάσματα από τα διηγήματα της συλλογής.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

εικόνα άρθρου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο Απρόβλεπτος Κύριος Τσέχοφ)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ο Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχοφ, ο εξέχων εκπρόσωπος της ρωσικής ρεαλιστικής σχολής του 19ου αιώνα, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους διηγηματογράφους της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ενώ η συμβολή του στην εξέλιξη του θεάτρου κατά τον 20ό αιώνα είναι καθοριστική.

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει μια επιλογή από διηγήματα του Αντόν Τσέχοφ, τα οποία δίνουν μια διαφορετική εικόνα του πολυσύνθετου έργου του μεγάλου αυτού δημιουργού, αναδεικνύοντας λιγότερο γνωστές πτυχές του. Ιστορίες βουτηγμένες στο μαύρο χιούμορ, στο μυστήριο και στον ερωτισμό, πολλές από τις οποίες μεταφράζονται πρώτη φορά στα ελληνικά. 

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer