Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

15.03
2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Μία λέξη χίλιες εικόνες

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Μία λέξη χίλιες εικόνες)

Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81) σας καλεί να γιορτάσετε μαζί του μια διαφορετική Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης αφιερωμένη στα αγαπημένα μας ποιήματα και τις εντυπώσεις που αφήνουν στον νου, την Παρασκευή 20 Μαρτίου, στις 8μ.μ.

Αφιέρωμα με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης

Εικόνες και ποίηση, εικόνες με ποίηση και ποίηση βγαλμένη από εικόνες. Εάν νομίζετε κι εσείς, όπως ο αρχαίος λυρικός ποιητής Σιμωνίδης, ότι η ποίηση είναι μια εικόνα που μιλάει και η εικόνα ένα σιωπηλό ποίημα, ελάτε να περπατήσουμε σε μονοπάτια όπου η ποίηση γίνεται μια εικονική πραγματικότητα.

Μέσα από τους πίνακες του Εγγονόπουλου, τον ιμαζισμό του Σαχτούρη, τη Σονάτα του Σεληνόφωτος του Ρίτσου, τα καλλιγραφήματα του Σεφέρη, τον Μίμη Σουλιώτη και τη δημιουργική γραφή, θα δούμε πώς η ποίηση ζωγραφίζει και πώς η ανάγνωση μετατρέπεται σε μια εικαστική αναπαραγωγή.

Ελάτε με την αγαπημένη σας ποιητική εικόνα στον νου και μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας λέξεις, σχήματα και ζωγραφιές.

Ελάτε με μια λέξη και θα φτιάξουμε 1.000 εικόνες! 

Τη βραδιά θα συντονίσει η Αλίκη Συμεωνάκη, φιλόλογος και υπεύθυνη των εργαστηρίων δημιουργικής γραφής ποιητικού κειμένου του ΟΞΥΓΟΝΟΥ. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer