Άρθρα :: Συνεντεύξεις articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

18.08
2014

O παράξενος κόσμος του Iωάννη Mαργέτη

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (O παράξενος κόσμος του Iωάννη Mαργέτη)

Το Artcore γνωρίστηκε με τον συγγραφέα Ιωάννη Μαργέτη και σας παραθέτει την κουβέντα που είχε μαζί του…

Τα βιβλία σας μοιάζουν να φλερτάρουν αφενός με τη νουάρ ατμόσφαιρα αστυνομικών μυθιστορημάτων και αφετέρου να δομούνται με υπερρεαλιστική διάθεση και να καταλήγουν στο μεγάλο ποτάμι της φανταστικής λογοτεχνίας. Πώς το αισθάνεστε εσείς;

Γράφω ιστορίες που πρωτίστως ξαφνιάζουν εμένα τον ίδιο. Οπωσδήποτε μ' αρέσει να κολυμπώ στο μεγάλο ποτάμι της φανταστικής λογοτεχνίας, όπως πολύ ωραία λέτε, χωρίς ωστόσο να είναι αυτοσκοπός. Ωστόσο, θεωρώ ότι τελικά επικρατεί η ιδιοσυγκρασία του συγγραφέα στο τι θα γράψει.

Οι ήρωες των βιβλίων σας είναι αυτό που αποκαλούμε «συνηθισμένοι άνθρωποι». Τι σας εξιτάρει και τους χρησιμοποιείτε στις σελίδες σας;

Ένας συνηθισμένος άνθρωπος, όπως εγώ, γράφει για συνηθισμένους ανθρώπους. Ανθρώπους καθημερινούς. Της διπλανής πόρτας! Είναι όμως και κάτι ακόμα. Μ' αρέσει να διερευνώ τις αντιδράσεις των... συνηθισμένων ανθρώπων κάτω από παράδοξες και ασυνήθιστες συνθήκες. Διότι ο αληθινός χαρακτήρας ενός ανθρώπου, αλλά και η ανθρώπινη φύση, αποκαλύπτεται μονάχα, όταν τεθεί υπό την δοκιμασία των ασυνήθιστων συνθηκών. Όταν απογυμνωθεί από το περίβλημα της φυσιολογικής και τρέχουσας καθημερινότητας. 

Τι διαβάζετε αυτή την εποχή;

Ένα ακόμη βιβλίο του Φίλιπ Ντικ, το «Έρευνα Στο Σκοτάδι», ενώ ταυτόχρονα παλεύω να ολοκληρώσω «Το Ουράνιο Τόξο της Βαρύτητας» του Τόμας Πίντσον!

Αυτό τον καιρό γράφετε; Να περιμένουμε κάτι καινούριο από εσάς το 2014;

Έχω ολοκληρώσει το πρώτο μου μυθιστόρημα, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία των τελευταίων διορθώσεων. Ίσως να μην προλάβουμε να το εκδώσουμε εντός του 2014. Οπότε ελπίζω να το δούμε τυπωμένο το 2015!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Γιάννης Νάκος

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer