Άρθρα :: Βιβλιοθήκη articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Η μικρή αδελφή, της Isabel Ashdown

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Η μικρή αδελφή, της Isabel Ashdown)

«Πραγματικά, η ζωή έχει έναν τρόπο να λύνει τα προβλήματα από μόνη της».

Πόσο καλά γνωρίζεις τους κοντινούς σου ανθρώπους; Πόσο καλά γνωρίζεις τους γείτονές σου, το σύζυγό σου, την κόρη σου, την ίδια σου την αδελφή; Αυτό, μεταξύ άλλων, είναι ένα βασικό ερώτημα που μας θέτει η Isabel Ashdown στη «Μικρή αδελφή». Κεντρικές ηρωίδες του βιβλίου είναι δύο αποξενωμένες αδελφές, η Τζες και η Έμιλι. Οι δυο τους ξανασμίγουν έπειτα από χρόνια και, ενώ αρχικά αυτή η επανένωση δείχνει να πηγαίνει πολύ καλά, όλα ανατρέπονται τη νύχτα της εξαφάνισης της μικρής Ντέιζι, της κόρης της Έμιλι, την ώρα που την πρόσεχε η Τζες.

Κανείς δεν είναι υπεράνω υποψίας: στη μικρή αυτή κοινωνία φαίνεται πως όλοι έχουν κάτι να κρύψουν. Σταδιακά, οι φαινομενικά «τέλειες» ζωές των ηρώων καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι και οι αληθινές τους προσωπικότητες και προθέσεις αποκαλύπτονται ενώπιον του αναγνώστη. Παράλληλα, σκοτεινά μυστικά του παρελθόντος επιστρέφουν στο παρόν για να στοιχειώσουν τους ήρωες.

Τι απέγινε η μικρή Ντέιζι; Ποια είναι τα γεγονότα που οδήγησαν στην αποξένωση των δύο αδελφών στο παρελθόν; Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος όχι; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν είναι τόσο απλές όσο φαντάζουν αρχικά…

Η γραφή της Ashdown είναι απλή και η πλοκή εμπλουτίζεται από πολλά flashbacks που ρίχνουν φως στο παρελθόν των ηρώων μας, «μαγνητίζοντας» τον αναγνώστη, ενώ δεν λείπουν οι απαραίτητες ανατροπές που μας κρατούν σε μία σχεδόν διαρκή αγωνία.

Η «Μικρή αδελφή» μας προσφέρει μία σοκαριστική υπενθύμιση: υπάρχουν φορές που ακόμη και η ίδια σου η οικογένεια δεν θέλει το καλό σου.

εικόνα άρθρου (Η μικρή αδελφή, της Isabel Ashdown)

Η μικρή αδελφή, της Isabel Ashdown
Μετάφραση: Αναστασία Δεληγιάννη
Εκδόσεις Ψυχογιός
σελ. 384

εικόνα αρθρογράφου (Χαρά Πρωτόπαπα)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Χαρά Πρωτόπαπα

Η Χαρά Πρωτόπαπα γεννήθηκε το 2001 στη Χίο και είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Εκτός από τις ξένες γλώσσες, λατρεύει τη λογοτεχνία κάθε είδους (αλλά ειδικά τη λογοτεχνία τρόμου, καθώς και την κλασική), τη ροκ και μέταλ μουσική, τον κινηματογράφο και τη ζωγραφική. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με τη συγγραφή διηγημάτων μυστηρίου και τρόμου.

Artcore magazine's footer