Άρθρα :: Βιβλιοθήκη articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Άγριο βασίλειο, της Gin Phillips

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Άγριο βασίλειο, της Gin Phillips)

«Αν πάντα περιμένεις το χειρότερο να συμβεί, μπορείς να εκπλαγείς μόνο ευχάριστα».

Η καθιερωμένη βόλτα της Τζόαν και του τετράχρονου γιου της, Λίνκολν στο ζωολογικό κήπο μετατρέπεται σε εφιάλτη. Κατευθυνόμενοι προς την έξοδο, αντικρύζουν μία απίστευτη σκηνή: ένοπλοι πυροβολούν αδιακρίτως τους επισκέπτες του πάρκου. Αν δεν αντιδράσουν γρήγορα, η Τζόαν και ο γιος της μπορεί να είναι οι επόμενοι. Στις ώρες που θα ακολουθήσουν, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να προσπαθήσουν να επιβιώσουν.

Η Gin Phillips στο «Άγριο βασίλειο» επεξεργάζεται ένα θέμα που δυστυχώς αποτελεί μία νοσηρή πραγματικότητα, κυρίως για τις ΗΠΑ, αλλά τα τελευταία χρόνια και για την Ευρώπη. Το θέμα των ένοπλων επιθέσεων είναι από μόνο του ικανό να ανεβάσει την αγωνία του αναγνώστη στα ύψη, ωστόσο η Phillips το «αναβαθμίζει» ακόμη περισσότερο συνδέοντάς το με τη μητρότητα. 

Τι θα έκανε ο αναγνώστης στη θέση της Τζόαν; Πόσο γρήγορα μπορεί μία όμορφη μέρα να εξελιχθεί σε κάτι βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες μας; Πόσο εύθραυστα είναι τελικά όλα όσα αγαπάμε;

Το «Άγριο βασίλειο» εξερευνά την αναίτια βία που ασκούμε καθημερινά στους συνανθρώπους μας· εξερευνά τις πλευρές της μητρότητας, που μπορεί να είναι τρυφερή αλλά και άγρια, μέσα από μία ακραία κατάσταση ζωής και θανάτου· τον αλτρουισμό αλλά και την εγωιστική ανάγκη για επιβίωση.

Πρόκειται για ένα θρίλερ που καταφέρνει ως επί το πλείστον να κρατήσει τον αναγνώστη σε αγωνία για τη μοίρα των ηρώων. Τα διαρκώς εναλλασσόμενα συναισθήματα της Τζόαν στη διάρκεια αυτού του αρρωστημένου κρυφτού αποτυπώνονται εξαιρετικά. Αν και η πλοκή ξετυλίγεται με αρκετά αργούς ρυθμούς, το «Άγριο βασίλειο» σίγουρα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θρίλερ που εξετάζει τις πιο ανθρώπινες πτυχές μας μέσα από μία ζωώδη κατάσταση.

εικόνα άρθρου (Άγριο βασίλειο, της Gin Phillips)

Άγριο βασίλειο, της Gin Phillips
Μετάφραση: Κατερίνα Καπνίση
Εκδόσεις Ψυχογιός
σελ. 320

εικόνα αρθρογράφου (Χαρά Πρωτόπαπα)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Χαρά Πρωτόπαπα

Η Χαρά Πρωτόπαπα γεννήθηκε το 2001 στη Χίο και είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Εκτός από τις ξένες γλώσσες, λατρεύει τη λογοτεχνία κάθε είδους (αλλά ειδικά τη λογοτεχνία τρόμου, καθώς και την κλασική), τη ροκ και μέταλ μουσική, τον κινηματογράφο και τη ζωγραφική. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με τη συγγραφή διηγημάτων μυστηρίου και τρόμου.

Artcore magazine's footer