Άρθρα :: Βιβλιοθήκη articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Κριτικές βιβλίων

Σελίδα 1 / 21

εμφάνιση ανά σελίδα :

23.11
2021

Γη που χάνεται, της Julia Phillips

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Γη που χάνεται, της Julia Phillips)
Πώς νιώθει κάποιος άραγε, όταν χάνεται η γη κάτω από τα πόδια του; Όταν ο κόσμος γύρω του γκρεμίζεται και παλεύει να σταθεί όρθιος για να μην ανατραπεί και ο ίδιος μαζί του;
15.11
2021

Κωστής Παλαμάς-οι μούσες που αγάπησα, της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Κωστής Παλαμάς-οι μούσες που αγάπησα, της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου)
Μια αντι-παρουσίαση του παραπάνω βιβλίου επιχειρώ, παραβλέποντας καθιερωμένα σχήματα βιβλιοπαρουσιάσεων. Αναζητώ δύο τινά: (α) αυτό που λέγεται έρωτος φύσις, εν προκειμένω στην Παλαμική ποιητική τέχνη, και (β) την τέχνη της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου να την σεναριογραφεί.
29.10
2021

Μοντέρνα αρχιτεκτονική, του Kenneth Frampton

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Μοντέρνα αρχιτεκτονική, του Kenneth Frampton)
Η πόλη μου και εγώ: Σημείωμα για την μελέτη του Kenneth Frampton «Μοντέρνα αρχιτεκτονική». Σε μετάφραση Μαρίας Παγκάλου και Θεόδωρου Ανδρουλάκου, επιμέλεια Ανδρέα Κούρκουλα. Από τις εκδόσεις Θεμέλιο
19.10
2021

Ο τουρίστας, του Olen Steinhauer

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Ο τουρίστας, του Olen Steinhauer)
Σε έναν κόσμο πολυ-πολικό, χωρίς τις «σταθερές» δομές του παλιού, γνωστού δίπολου «δυτικός κόσμος/Σοβιετικά κράτη» -οι οποίες παρείχαν και μια «σιγουριά» για τα πολιτικά διακυβεύματα,– σε έναν κόσμο που οι ίδιες οι έννοιες τόσο του δημοσίου συμφέροντος όσο και της αλήθειας έχουν θολώσει, ποια είναι η θέση και η ηθική τοποθέτηση ενός κατασκόπου; Και ποιο είναι το τίμημα; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει ο Olen Steinhauer στο μυθιστόρημα «Ο τουρίστας», το οποίο έχει ως στόχο του και να διαπραγματευτεί το είδος του κατασκοπευτικού μυθιστορήματος.
15.10
2021

Πρώτη του έτους, της Juli Zeh

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Πρώτη του έτους, της Juli Zeh)
Πολλές φορές οι εμπειρίες που μας έχουν τραυματίσει, φωλιάζουν τόσο βαθιά μέσα μας, που νομίζουμε πως δεν τις έχουμε ζήσει ποτέ. Αρκεί όμως μια εικόνα, μια ασήμαντη αφορμή για να τις πυροδοτήσει, να τις σύρει έξω από την κρυψώνα τους, αναγκάζοντάς μας να τις αντιμετωπίσουμε. Και μετά έρχεται η κάθαρση.

Artcore magazine's footer