Άρθρα :: Ταινιοθήκη articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Αφιερώματα και ρετροσπεκτίβες σε ανθρώπους του σινεμά και μεγάλες στιγμές της έβδομης τέχνης. Μιλώντας σινεμά στο ArtCore Magazine.

Σελίδα 1 / 1

εμφάνιση ανά σελίδα :

  • 15
  • 30
  • 50
  • 100
26.07
2016

Eyes Wide Shut, του Stanley Kubrick

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Eyes Wide Shut, του Stanley Kubrick)
Το κύκνειο άσμα αυτού του κολοσσού είναι φτιαγμένο από τα υλικά που συγκροτούν τους μύθους. Ο θάνατος του Stanley Kubrick πριν από τη διαδικασία του μοντάζ, ο οποίος άφησε μία ανεξίτηλη χροιά ημιτελούς στην ταινία.
25.07
2016

Our Kind of Traitor, της Susanna White

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Our Kind of Traitor, της Susanna White)
Το “Our Kind of Traitor” («Ένας προδότης ανάμεσά μας») είναι ένα κατασκοπευτικό θρίλερ, βασισμένο σε μυθιστόρημα του μετρ του είδους, John Le Carré. Δυστυχώς, πέφτει θύμα των προθέσεών του, δημιουργώντας ένα έργο που βρίθει από κινηματογραφικά και σεναριακά κλισέ.
19.07
2016

Correspondence (La Corrispondenza), του Giuseppe Tornatore

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Correspondence (La Corrispondenza), του Giuseppe Tornatore)
Μετά από κάθε θάνατο, ακούγονται μπόλικες στερεότυπες κουβέντες, σε μία μίξη γνήσιου εξορκισμού της θλίψης και τυποποιημένης κοινωνικής υποχρέωσης. Μία από αυτές υποστηρίζει ότι ο εκλιπών «θα συνεχίσει να ζει μέσα από την μνήμη μας». 
18.07
2016

Ice Age: Collision Course των Galen T. Chu & Mike Thurmeier

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Ice Age: Collision Course των Galen T. Chu & Mike Thurmeier)
Ένα από τα πιο επιτυχημένα animation franchise των τελευταίων ετών επιστρέφει για πέμπτη φορά στη μεγάλη οθόνη με ένα νέο story: μια βροχή μετεωριτών απειλεί να καταστρέψει τη γη. 
18.07
2016

The Legend of Tarzan, του David Yates

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (The Legend of Tarzan, του David Yates)
H ταινία “The Legend of Tarzan” («Ο θρύλος του Ταρζάν») αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια του Χόλιγουντ να ανανεώσει ένα χιλιοειπωμένο franchise, ευελπιστώντας να προσελκύσει νέο κοινό στις αίθουσες. Ο σκηνοθέτης David Yates κατάφερε να δημιουργήσει ένα reboot που, αν και συμπαθητικό, είναι καταδικασμένο να ξεχαστεί πολύ σύντομα. 
13.07
2016

A Hologram for the King, του Tom Tykwer

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (A Hologram for the King, του Tom Tykwer)
Η ταινία “A Hologram for the King”/«Ένα Ολόγραμμα για τον Βασιλιά» φαίνεται να μην έχει ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης. Σκηνοθέτης είναι ο Γερμανός Tom Tykwer, που η επιτυχία του "Run Lola Run” μοιάζει να στοιχειώνει τη μετέπειτα καριέρα του.
13.07
2016

Zootopia, του Byron Howard

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Zootopia, του Byron Howard)
Ένα μικρό λαγουδάκι, μια πονηρή αλεπού, ένα πρόβατο, ένας αρουραίος και ένα λιοντάρι. Μια ακόμη παιδική ταινία της Disney, θα πείτε. Κι όμως, το “Zootopia” είναι κάτι παραπάνω από μια απλή «παιδική» ταινία.
07.07
2016

Jeux d' Enfants, του Yann Samuell

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Jeux d' Enfants, του Yann Samuell)
Το ρομαντικό γαλλικό φιλμ που μας συγκίνησε το 2003 με τη φρεσκάδα του και τα απίστευτα παιχνίδια των πρωταγωνιστών του, προβάλλεται ξανά στους κινηματογράφους και μας καλεί να το δούμε στα θερινά σινεμά κάτω από τα άστρα. 

Artcore magazine's footer