Αφιερώματα και ρετροσπεκτίβες σε ανθρώπους του σινεμά και μεγάλες στιγμές της έβδομης τέχνης. Μιλώντας σινεμά στο ArtCore Magazine.

Αρχείο :: Μάιος 2016archive :: may 2016

επιλογή γλώσσας
choose language

Ταινιοθήκη Άννα μ. Μ.

Fathers and Daughters, του Gebrielle Muccino

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (article's cover image)

Την ιδιαίτερη σχέση πατέρα και κόρης καλείται να αποτυπώσει ο Gabriele Muccino σε μια ταινία που, παρά το ενδιαφέρον θέμα της, μοιάζει να της λείπει κάτι.

Ταινιοθήκη Aureliano Buendia

The Nice Guys, του Shane Black

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (article's cover image)

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη, το παλμαρέ του είναι αραιό και όχι ιδιαίτερα άξιο αναφοράς. Ντεμπούτο με το, εξαιρετικά τίμιων προθέσεων, αλλά κάπως ελαττωματικό και αλλοπρόσαλλο στην εκτέλεση, "Kiss Kiss Bang Bang" (2005) και επανεμφάνιση με το τρίτο sequel του Iron Man, το οποίο (αναμενόμενα) έσπασε τα ταμεία. Ο Shane Black (Σέιν Μπλακ) έχει υπάρξει κατά κύριο λόγο σεναριογράφος και όχι σκηνοθέτης, φιγουράροντας μάλιστα στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων σεναριογράφων του Χόλιγουντ στα late ‘80s – early ‘90s.

Ταινιοθήκη Δημήτρης Μπακούρας

Ο ήχος της σιωπής, του Joachim Trier

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (article's cover image)

Μια οικογένεια θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τους δαίμονές της, όταν μια απώλεια του παρελθόντος θα επανέλθει στο προσκήνιο. Η ταινία του Trier («O ήχος της σιωπής»/"Louder Than Bombs"), που διαγωνίστηκε πέρυσι στο φεστιβάλ των Καννών, καταφέρνει να συγκινήσει και να ανοίξει τη συζήτηση σχετικά με τον θάνατο και την απώλεια.

Ταινιοθήκη Artcore

Remember, του Atom Egoyan

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (article's cover image)

To "Remember" (μτφ. «Γράμμα από το παρελθόν») είναι μια ταινία με twist, οπότε μπορείς να είσαι βέβαιος πως δεν θα υπάρξει το παραμικρό σ’ αυτό το κείμενο να προϊδεάσει και να στη χαλάσει. Αλλά και πάλι τράβα δες τη πρώτα και κόπιασε έπειτα να διαβάσεις κι ένα κείμενο, όπως άλλωστε είναι και το προτιμότερο.

Ταινιοθήκη Κωνσταντίνος Καντόγλου

Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος, των Anthony και Joe Russo

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (article's cover image)

Στην πρόσφατη και αναμενόμενη προσθήκη στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, ο Bucky Barnes −γνωστός ως Winter Soldier και παλιός φίλος του Steven Rogers− οδηγεί σε ανοιχτή διένεξη δύο από τους πιο σημαντικούς και δημοφιλείς πρωταγωνιστές του franchise: τον Iron Man και τον Captain America. Όταν δε η αμερικανική κυβέρνηση εξαναγκάζει τους Avengers να εκτελούν μονάχα τις εντολές των Ηνωμένων Εθνών, τότε τα στρατόπεδα σχηματίζονται, και οι ήρωες καλούνται να διαλέξουν πλευρά. 

Ταινιοθήκη Άννα μ. Μ.

Λευκοί Ιππότες, του Joachim Lafosse

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (article's cover image)

Ο νεαρός Βέλγος σκηνοθέτης του “À Perdre La Raison”/«Πέρα από τη λογική» επιστρέφει με τη νέα του ταινία “Les Chevaliers Blancs”/«Λευκοί Ιππότες», μια ντοκιμαντερίστικη ματιά στην πολιτική της δικαιοσύνης στην καρδιά της Αφρικής.