Άρθρα :: Ταινιοθήκη articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Love actually, του Richard Curtis

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Love actually, του Richard Curtis)

Η πιο good feeling χριστουγεννιάτικη ταινία που μπορείς να δεις.

Το "Love Actually" προσπαθεί να μας πείσει -με πετυχημένο ομολογουμένως τρόπο- ότι όλα είναι ωραία τα Χριστούγεννα και ότι όλα μπορούν να συμβούν. Βρισκόμαστε στο Λονδίνο πέντε βδομάδες πριν τις 25 του Δεκέμβρη και με φόντο μια λαμπερή χριστουγεννιάτικη πανδαισία από ήχους και χρώματα παρακολουθούμε στενά τα (love) stories οχτώ ζευγαριών. Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, ένας ξεπεσμένος ροκ σταρ που προσπαθεί να κάνει come back, ένας πιτσιρικάς που ερωτεύεται πρώτη φορά, ένας συγγραφέας που αναζητά έμπνευση, ένας παντρεμένος που απατά τη γυναίκα του και πολλοί άλλοι ήρωες συνθέτουν ένα φωτεινό μωσαϊκό από χτυποκάρδια, φλερτ, ερωτικές εξομολογήσεις, απογοητεύσεις, ενθουσιασμούς και συγκινήσεις. 

εικόνα άρθρου (Love actually, του Richard Curtis)
εικόνα άρθρου (Love actually, του Richard Curtis)

Η αλήθεια είναι ότι το "Love Actually" έχει όλα τα φόντα να γίνει μία γλυκανάλατη ρομαντική κομεντί με θέμα τα Χριστούγεννα, αλλά ευτυχώς δεν είναι ακριβώς έτσι. Η πλοκή είναι υπέροχη, οι ιστορίες ενδιαφέρουσες, ελαφρώς σουρεαλιστικές μεν, αλλά δε βαριέσαι καθόλου να βλέπεις. Το cast ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει ποτέ: Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson, Emma Thompson, Keira Knightley, Alan Rickman, Laura Linney και ένα σωρό άλλοι. Και το music theme του Craig Amstrong από τα πιο εμπνευσμένα και αισιόδοξα που έχουμε ακούσει. 

εικόνα άρθρου (Love actually, του Richard Curtis)
εικόνα άρθρου (Love actually, του Richard Curtis)

Το "Love Actually" είναι χαριτωμένο, ανάλαφρο, γλυκό, αισιόδοξο. Είναι ακριβώς όπως περιμένεις να είναι μια χριστουγεννιάτικη ταινία με θέμα τον έρωτα. Γεμάτη κλισέ βέβαια, αλλά αν τη δεις με την ανάλογη χριστουγεννιάτικη διάθεση και την αφήσεις να σε παρασύρει, είναι μαγική. 

Love Actually, του Richard Curtis
Είδος: Ρομαντική κομεντί
Διάρκεια: 135' 

εικόνα αρθρογράφου (Χρυσάνθη Ιακώβου)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Χρυσάνθη Ιακώβου

Με το που έπιασα μολύβι στα χέρια μου, είπα θα γίνω συγγραφέας. Και έκτοτε δεν έχω σταματήσει να γράφω. Λόγω έρωτα με τη γλώσσα, σπούδασα Ελληνική Φιλολογία και λόγω έρωτα με τον γραπτό λόγο κατέληξα αρχισυντάκτρια περιοδικού. Το 2013 κυκλοφόρησε η πρώτη μου ποιητική συλλογή «Αχ-έρων» και το 2017 η συλλογή "Τεθλασμένοι χρόνοι" από τις εκδόσεις Vakxikon.gr. Έχω περάσει όλον τον ελεύθερο χρόνο της ζωής μου βλέποντας ταινίες και δίνω την απάντηση «ο κινηματογράφος» όταν με ρωτούν τι με κάνει ευτυχισμένη.(www.chrisanthiiakovou.gr) 

Artcore magazine's footer