Άρθρα :: Serial Killers articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

23.07
2015

Φρέσκες καλοκαιρινές σειρές: Μέρος Β

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Φρέσκες καλοκαιρινές σειρές: Μέρος Β)

Δεύτερο μέρος από φρέσκες και λαχταριστές, νέες σειρές του καλοκαιριού που έρχονται για να μας «δροσίσουν».

Και έπειτα έρχονται τα νωχελικά καλοκαιρινά βράδια, που τα μοχίτος στις παραλίες φαντάζουν όνειρα μακρινά και το κανάλι της Βουλής δεν προσφέρει μια ακόμα θυελλώδη ονομαστική ψηφοφορία. Το μυαλό ξανά, αναζητά την απόδραση ή την λήθη από την πραγματικότητα, έστω και για λίγο. Νέες, φρέσκες καλοκαιρινές σειρές έρχονται και πάλι να μας κρατήσουν συντροφιά τις δύσκολες αυτές ώρες.

The Brink

Διπλωματικά επεισόδια δύνανται να οδηγήσουν σε έναν Γ' παγκόσμιο πόλεμο. Πάρα τον γρήγορο ρυθμό και το ακραίο χιούμορ, το “Brink” θυμίζει κάτι από τον σουρεαλιστικό, εκκεντρικό και καταθλιπτικά αληθινό καθρέφτη που κράτησε ο Kubrick μπροστά μας με την ταινία “Dr Strangelove”. Αν και δεν χαίρει της εκτίμησης των κριτικών στις ΗΠΑ, η σειρά είναι απολαυστική και ξεκαρδιστική με μια πλειάδα εξαιρετικών κωμικών, ενώ οι Jack Black και Tim Robbins δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Mr. Robot

Θεωρίες συνωμοσίας και hackers, επιστημονική φαντασία και αόρατες απειλές από τους δυνατούς του κόσμου που ελέγχουν αυτούς που μας ελέγχουν. Δύσκολο να μην ακουστούν γελοία τα παραπάνω, αλλά η σειρά μοιάζει να κράτα την ισορροπία ανάμεσα στην παράνοια, το ψέμα και τον ρεαλισμό, ενώ δείχνει (επιτέλους) αληθοφανείς σκηνές για το πώς λειτουργούν οι hackers. Ένταση και μυστήριο σε μια σειρά που μοιάζει να αποκτά φανατικό κοινό.

Wet Hot American Summer: First day of camp

Μια καλτ αμερικάνικη ταινία μετατρέπεται σε σειρά από το διαδικτυακό Netflix. Για την ακρίβεια, η σειρά θεωρείται prequel της ταινίας του 2001 “Wet Hot American Summer”, μιας παρωδίας των αμερικανικών κωμωδιών για καλοκαιρινές κατασκηνώσεις και εφηβικούς έρωτες. Το απίστευτο στη συγκεκριμένη παραγωγή είναι ότι σχεδόν όλοι οι ηθοποιοί που συμμετείχαν, κατέληξαν να γίνουν αστέρες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Δε χρειάστηκαν πολλή πίεση όμως για να εμφανιστούν στη σειρά 14 χρόνια μετά. Και μόνο η απαρίθμηση των συντελεστών της σειράς αρκεί για να γεμίσει η παράγραφος-αναφορά σε αυτή.

Blunt talk

Ο μοναδικός Patrick Stewart συνεργάζεται με τον Seth MacFarlane, τον παραγωγό του “Family Guy” (εντάξει, εντάξει και του reboot του “Cosmos”). Ενσαρκώνει έναν Βρετανό παρουσιαστή στο ναδίρ της ζωής του, ο οποίος μεταφέρει τον βιτριολικό αγγλοσαξονικό του χαρακτήρα σε τηλεοπτική εκπομπή στις ΗΠΑ, κάνοντας στροφή στην καριέρα του. Μάλλον... Αν και το τρέιλερ δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, η επιστροφή του Patrick Stewart στην τηλεόραση σε πρωταγωνιστικό ρόλο είναι ένας λόγος για να ενθουσιάζεται κανείς.

εικόνα αρθρογράφου (Koge)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Koge

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εκεί ανέπτυξε ένα χόμπι που αρκετοί θεώρησαν χρήσιμο. Το να βλέπει όσες περισσότερες τηλεοπτικές σειρές μπορούσε και να τις προτείνει σε άτομα ανάλογα με τα γούστα και τον χαρακτήρα τους. Πάντα με υπευθυνότητα αρκετές φορές συμπεριφέρθηκε στους φίλους σαν να είναι χήνες για Φουά γκρα, χώνοντας τους στο λαιμό σειρές που θεωρούσε σημαντικές. Κανένας δεν κατάφερνε να παραπονεθεί γιατί κολλούσανε όλοι. Υπόσχεται ωστόσο ότι δεν θα ασκήσει ποτέ πίεση στους αναγνώστες για να δοκιμάσουν μια νέα σειρά.

Artcore magazine's footer