Άρθρα :: In a Cinemanner of Speaking articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Σε αυτή τη στήλη θα μιλάμε για σινεμά. Για ταινίες, καινούριες και παλιές, γνωστές και άγνωστες, μέτριες, καλές, αριστουργηματικές και απογοητευτικές. Για ταινίες που αγαπάμε και για ταινίες που αγαπάμε να μισούμε. Κι όπως είναι ατέλειωτη η φύση της έβδομης τέχνης, έτσι είναι και η δίψα μας γι' αυτή.

Σελίδα 1 / 1

εμφάνιση ανά σελίδα :

  • 15
  • 30
  • 50
  • 100
19.03
2015

17o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: In the Basement

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (17o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: In the Basement)
Ο Αυστριακός σκηνοθέτης Ούλριχ Ζάιντλ δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση σκηνοθέτη. Είναι μια περίπτωση τραχιά και σκληρή, που γδέρνει όλα τα ενστικτώδη αντανακλαστικά του θεατή. Τη ροπή μας για «φυσιολογικότητα». Την απροθυμία μας για παρεκκλίσεις. Την υποδόρια ανάγκη μας για ένα θέαμα που κινείται εντός προκαθορισμένων ορίων. Για εκπλήξεις που δεν είναι ποτέ ολότελα αιφνιδιαστικές, για παραδοξότητες που είναι εν τέλει διαχειρίσιμες, για σοκ που είναι ελεγχόμενα.
05.03
2015

Κινηματογραφική αντζέντα Μαρτίου

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Κινηματογραφική αντζέντα Μαρτίου)
Η ελληνική κινηματογραφική παρουσία είναι άκρως αισθητή τον Μάρτιο: οι «Όχθες» του Πάνου Καρκανεβάτου, «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου, «Μητριαρχία» του Νίκου Κορνηλίου, έχουν ήδη δεχθεί πολύ καλές κριτικές! Περιμένουμε με ανυπομονησία να απολαύσουμε την Τζούλιαν Μουρ στον ρόλο που της χάρισε το φετινό Όσκαρ στο “Still Alice” και γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ταινίες που πραγματεύονται σκληρές αλήθειες που πονάνε, όπως το φιλμ «Στο Δρόμο για το Σχολείο» και το «Τιμπουκτου» θα μας φέρουν αντιμέτωπους με την αδυσώπητη πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά εκατομμύρια συνάνθρωποί μας!...

Artcore magazine's footer