Άρθρα :: In a Cinemanner of Speaking articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Woody Allen Interviews

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Woody Allen Interviews)

Woody Allen Interviews

Ξεκίνημα με τη συνέντευξη που έδωσε ο Γούντι στο περιοδικό TIMEΟ Γούντι προσπαθεί μάταια να μας αποδείξει πως δεν είναι νευρωτικός… 

Στη συνέχεια, θα ασχοληθούμε με την κυριότερη επιρροή στο έργο του Άλεν, η οποία δεν είναι άλλη από τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Ο Γούντι, ως γνωστόν, λατρεύει το έργο του μεγάλου Σουηδού σκηνοθέτη και πολλές φορές, άμεσα ή έμμεσα, θέλησε να του αποτίνει φόρο τιμής. Η συνέντευξη (2 μέρη) δόθηκε στον δημοσιογράφο Mark Kermode το 2003, όταν ο Μπέργκμαν σκηνοθετούσε την τελευταία του ταινία, το "Saraband".

Προχωρούμε με ένα αρκετά σπάνιο ντοκουμέντο, μία stand up comedy εμφάνιση του Γούντι Άλεν το 1965, 4 ολόκληρα χρόνια δηλαδή προτού σκηνοθετήσει την πρώτη του ταινία, «Ζητείται εγκέφαλος για ληστεία» ("Take the money and run", 1969)!

Απαντήσεις σε 12 ερωτήσεις εν συνεχεία που αποκαλύπτουν τι μεγάλο παλικάρι είναι ο Γούντι μας… 

Ο Γούντι ποτέ δεν έκρυψε πως κατέφευγε συχνά στην ψυχανάλυση για να λύσει τα μονίμως άλυτα ψυχολογικά του ζητήματα. Ας απολαύσουμε τον ίδιο να μιλάει για τη φροϋδική ψυχανάλυση και τις εμπειρίες του, στο show του Dick Cavett, εν έτει 1971… Δεν τον πιάνεις από πουθενά απλούστατα…

*Aναδημοσίευση από το cinedogs.gr, κινηματογραφικό συνεργάτη του Artcore magazine

εικόνα αρθρογράφου (Aureliano Buendia)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Aureliano Buendia

Οργάνωσε τριανταδύο ένοπλες εξεγέρσεις και τις έχασε όλες. Απόκτησε δεκαεφτά αρσενικά παιδιά από δεκαεφτά διαφορετικές γυναίκες που εξοντώθηκαν όλα το ένα μετά το άλλο μέσα σε μια και μόνη νύχτα πριν το μεγαλύτερο φτάσει στην ηλικία των τριανταπέντε χρόνων. Ο ίδιος επέζησε μετά από δεκατέσσερις απόπειρες δολοφονίας, εβδομήντα τρεις ενέδρες κι ένα εκτελεστικό απόσπασμα. Έζησε, παρ' όλο που ήπιε με τον καφέ του μια δόση στρυχνίνης, που θα ήταν αρκετή για να σκοτώσει ένα άλογο.

Artcore magazine's footer