Άρθρα :: In a Cinemanner of Speaking articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

To “Taboo”, με τον Tom Hardy, κάνει πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου!

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (To “Taboo”, με τον Tom Hardy, κάνει πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου!)

10 Ιανουαρίου 2017: αυτή είναι η ημερομηνία πρεμιέρας για τη νέα και πολυαναμενόμενη σειρά του FX, με τίτλο “Taboo”. 

Το “Taboo” θα εκτυλίσσεται το σωτήριον έτος 1814, έχοντας στο επίκεντρο της ιστορίας του την επιστροφή ενός τυχοδιώκτη εξερευνητή από την Αφρική στο Λονδίνο, μετά από μία παραμονή στη Μαύρη Ήπειρο που διήρκεσε τόσο πολύ ώστε να καταλήξει να θεωρείται νεκρός από τους πάντες. O φαινομενικός λόγος της επιστροφής του κεντρικού χαρακτήρα του “Taboo” είναι η κληρονόμηση της ναυτιλιακής αυτοκρατορίας του εκλιπόντος πατέρα του, από πίσω, όμως, κρύβεται μία ασίγαστη δίψα για εκδίκηση.

εικόνα άρθρου (To “Taboo”, με τον Tom Hardy, κάνει πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου!)

Το "Taboo" σηματοδοτεί την τρίτη συνεργασία ανάμεσα στον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Steven Knight και τον υπέροχο Tom Hardy. Η πρώτη εκ των δύο ήταν στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά "Peaky Blinders", όπου ο Knight έχει γράψει το σενάριο 18 επεισοδίων μέχρι τώρα, ενώ η δεύτερη ήταν στην ταινία "Locke", σε σκηνοθεσία Knight και με -μοναδικό, καθώς ουδείς άλλος εμφανίζεται επί της οθόνης- πρωταγωνιστή τον Hardy. Ο Steven Knight, λοιπόν, συνέγραψε το σενάριο, με πρώτη ύλη μία ιστορία που συνέγραψαν από κοινού ο Tom Hardy, με τον πατέρα του, "Chips" Hardy (!), ο οποίος θα αναλάβει και χρέη ειδικού συμβούλου της σειράς, ενώ στους executive producers συναντούμε και το όνομα του Ridley Scott! Το Taboo θα αποτελείται από 8 επεισόδια, τα οποία θα μοιραστούν ανάμεσα σε δύο σκηνοθέτες. Τα πρώτα τέσσερα θα σκηνοθετηθούν από τον Δανό Kristoffer Nyholm, ενώ τα επόμενα τέσσερα από τον Σουηδό Anders Engström.

εικόνα άρθρου (To “Taboo”, με τον Tom Hardy, κάνει πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου!)

Όπως προείπαμε, το “Taboo” θα κάνει την πρεμιέρα του στις 10 Ιανουαρίου στο αμερικάνικο FX και στο βρετανικό BBC1 και, αντί επιλόγου, θα σας υπενθυμίσουμε τα προσεχή σχέδια του αεικίνητου Hardy, ο οποίος: α) θα πρωταγωνιστήσει στο "Dunkirk" του Christopher Nolan, β) θα ενσαρκώσει τον θρυλικό φωτογράφο Don McCullin, στο "Unreasonable Behavior" και γ) θα υποδυθεί τον αρχί-γκάνγκστερ Al Capone, στο "Fonzo". Προς το παρόν, δείτε τα τρέιλερ του “Taboo” και αρχίστε να ανυπομονείτε!

*Aναδημοσίευση από το cinedogs.gr, κινηματογραφικό συνεργάτη του Artcore magazine

εικόνα αρθρογράφου (Aureliano Buendia)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Aureliano Buendia

Οργάνωσε τριανταδύο ένοπλες εξεγέρσεις και τις έχασε όλες. Απόκτησε δεκαεφτά αρσενικά παιδιά από δεκαεφτά διαφορετικές γυναίκες που εξοντώθηκαν όλα το ένα μετά το άλλο μέσα σε μια και μόνη νύχτα πριν το μεγαλύτερο φτάσει στην ηλικία των τριανταπέντε χρόνων. Ο ίδιος επέζησε μετά από δεκατέσσερις απόπειρες δολοφονίας, εβδομήντα τρεις ενέδρες κι ένα εκτελεστικό απόσπασμα. Έζησε, παρ' όλο που ήπιε με τον καφέ του μια δόση στρυχνίνης, που θα ήταν αρκετή για να σκοτώσει ένα άλογο.

Artcore magazine's footer