Άρθρα :: In a Cinemanner of Speaking articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Το επικό “Silence” του Martin Scorsese κάνει πρεμιέρα στις 23 Δεκεμβρίου!

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Το επικό “Silence” του Martin Scorsese κάνει πρεμιέρα στις 23 Δεκεμβρίου!)

To πρότζεκτ μίας ταινίας βασισμένης στο μυθιστόρημα «Σιωπή» (έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά), του Ιάπωνα συγγραφέα Shûsaku Endô δεν γεννήθηκε πρόσφατα στο μυαλό του Martin Scorsese. Στον αντίποδα, τον τριβελίζει ήδη από το μακρινό 1991, όταν είχε εκδηλώσει για πρώτη φορά ενδιαφέρον για τη μεταφορά του συγκεκριμένου βιβλίου στη μεγάλη οθόνη. 

Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα, το 2009, τα πάντα έδειχναν να έχουν δρομολογηθεί. Ο Scorsese είχε ανακοινώσει πως το “Silence” θα ήταν η επόμενη ταινία του, ενώ τα πρώτα ονόματα που είχαν ακουστεί για το καστ προκαλούσαν ίλιγγο, καθώς οι Daniel Day-Lewis, Benicio del Toro και Gael García Bernal προαλείφονταν για τους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους.

εικόνα άρθρου (Το επικό “Silence” του Martin Scorsese κάνει πρεμιέρα στις 23 Δεκεμβρίου!)

Ο αγαπημένος Martin είπε-ξείπε, όπως αποδείχτηκε, καθώς αποφάσισε να βάλει για μία ακόμη φορά στον πάγο το εγχείρημα του “Silence” και να γυρίσει αρχικά το “Shutter Island” (2010) και έπειτα το “Hugo” (2011). Στα τέλη του 2011 και πολλάκις μέσα στο 2012, ο Scorsese επανέλαβε πως το Silence επρόκειτο να λάβει σύντομα σάρκα και οστά, αλλά και πάλι αυτό-αναιρέθηκε, προτιμώντας να επανέλθει στο πρότζεκτ του “The Wolf of Wall Street” (2013), το οποίο είχε αφήσει ημιτελές και ανολοκλήρωτο λίγα χρόνια νωρίτερα. Εν τέλει, τον Απρίλιο του 2013 υπήρξε η επίσημη ανακοίνωση ότι η παραγωγή της ταινίας θα ξεκινήσει το ερχόμενο έτος, ενώ μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 είχαν κλείσει και οι τρεις πρωταγωνιστικοί ρόλοι.

εικόνα άρθρου (Το επικό “Silence” του Martin Scorsese κάνει πρεμιέρα στις 23 Δεκεμβρίου!)

Το επικών διαστάσεων "Silence", καθώς η διάρκειά του θα υπερβαίνει τις 3 ώρες, θα έχει στον θεματικό του πυρήνα το ταξίδι δύο Πορτογάλων Ιησουιτών μοναχών (του Andrew Garfield και του Adam Driver) στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα, σε αναζήτηση του μέντορά τους, ο οποίος κατηγορείται από την Καθολική Εκκλησία για αποστασία. Εκεί, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το πογκρόμ του ιαπωνικού κράτους εναντίον του ολιγάριθμου χριστιανικού πληθυσμού και τις αμφιβολίες που γεννά η σιωπή του Θεού απέναντι στα βασανιστήρια και τις κακουχίες που αντιμετωπίζουν. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν θα είναι η πρώτη φορά που το ομότιτλο μυθιστόρημα του Endô βρίσκει τον δρόμο για τη μεγάλη οθόνη, καθώς είχε προηγηθεί η ιαπωνική μεταφορά του, το 1971, από τον Masahiro Shinoda.

εικόνα άρθρου (Το επικό “Silence” του Martin Scorsese κάνει πρεμιέρα στις 23 Δεκεμβρίου!)

Η Paramount ανακοίνωσε πως η προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου της ταινίας στις αίθουσες είναι η 23η Δεκεμβρίου, γεγονός που καθιστά τον Martin Scorsese καθ’ όλα ετοιμοπόλεμο για την επερχόμενη οσκαρική κούρσα. Το "Silence" θα αποτελέσει, πάντως, την κορωνίδα ενός καυτού δίμηνου για την Paramount, καθώς θα έχουν προηγηθεί, τον Νοέμβρη, οι κυκλοφορίες του “Arrival”, του Denis Villeneuve, καθώς και του “Allied”, του Robert Zemeckis!

Silence, του Martin Scorsese
Είδος: Δραματική, Ιστορική
Διάρκεια: 195'

*Aναδημοσίευση από το cinedogs.gr, κινηματογραφικό συνεργάτη του Artcore magazine

 

εικόνα αρθρογράφου (Aureliano Buendia)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Aureliano Buendia

Οργάνωσε τριανταδύο ένοπλες εξεγέρσεις και τις έχασε όλες. Απόκτησε δεκαεφτά αρσενικά παιδιά από δεκαεφτά διαφορετικές γυναίκες που εξοντώθηκαν όλα το ένα μετά το άλλο μέσα σε μια και μόνη νύχτα πριν το μεγαλύτερο φτάσει στην ηλικία των τριανταπέντε χρόνων. Ο ίδιος επέζησε μετά από δεκατέσσερις απόπειρες δολοφονίας, εβδομήντα τρεις ενέδρες κι ένα εκτελεστικό απόσπασμα. Έζησε, παρ' όλο που ήπιε με τον καφέ του μια δόση στρυχνίνης, που θα ήταν αρκετή για να σκοτώσει ένα άλογο.

Artcore magazine's footer