Άρθρα :: In a Cinemanner of Speaking articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Split: Οι 23 διαφορετικές προσωπικότητες του James McAvoy

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Split: Οι 23 διαφορετικές προσωπικότητες του James McAvoy)

Αυτές οι στιγμές φαντάζουν πλέον μακρινές, αλλά υπήρξε μία εποχή κατά την οποία ο Ινδό-Αμερικανός σκηνοθέτης M. Night Shyamalan θεωρούταν ένα από τα πλέον καυτά ονόματα του Χόλιγουντ. Από την τεράστια επιτυχία του “Sixth Sense” (1999) και τη διατήρηση σε υψηλά επίπεδα κριτικής αποδοχής και εισπράξεων με τα “Unbreakable” (2000) και “Signs” (2004), ώς τους πρώτους κλυδωνισμούς με την αποτυχία του “Lady in the Water” (2006) και την πλήρη απαξίωση που γνώρισε το “Visit” (2015), ο Shyamalan είδε το άστρο του να ανατέλλει τάχιστα και να δύει ιλιγγιωδώς.

εικόνα άρθρου (Split: Οι 23 διαφορετικές προσωπικότητες του James McAvoy)

Κάπως έτσι, φτάνουμε στο σήμερα και την ίσως τελευταία ελπίδα του Shyamalan να επανακάμψει. Το "Split", που θα πραγματοποιήσει την έξοδό τους στις αίθουσες στις 20 Ιανουαρίου 2017, βασίζεται σε μία όντως γοητευτική ιδέα. Ο πρωταγωνιστής, τον οποίο ενσαρκώνει ο James McAvoy, είναι ένας απαγωγέας τριών νεαρών κοριτσιών, ο οποίος υποφέρει όντας μία βαθιά διχασμένη προσωπικότητα. Για να είμαστε πιο ακριβείς, το επίθετος «διχασμένος» είναι μάλλον χλιαρό για να περιγράψει μία ύπαρξη στην οποία κατοικούν και συνυπάρχουν 23 διαφορετικές προσωπικότητες, οι οποίες δίνουν μάχη για την τελική επικράτηση.

εικόνα άρθρου (Split: Οι 23 διαφορετικές προσωπικότητες του James McAvoy)

Στο καινούργιο τρέιλερ της ταινίας, που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, ο McAvoy φανερώνει ορισμένες από αυτές τις προσωπικότητες, αφήνοντας να διαφανεί η ελπίδα πως ίσως να δούμε μετά από πολύ καιρό μία ενδιαφέρουσα ταινία από τον Shyamalan. Η οποία θα ήταν σίγουρα πιο υποσχόμενη, αν δεν είχε παρατήσει το πρότζεκτ την τελευταία στιγμή, ο αρχικός πρωταγωνιστής της ταινίας. Ο κύριος Joaquin Phoenix...

*Aναδημοσίευση από το cinedogs.gr, κινηματογραφικό συνεργάτη του Artcore magazine

εικόνα αρθρογράφου (Aureliano Buendia)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Aureliano Buendia

Οργάνωσε τριανταδύο ένοπλες εξεγέρσεις και τις έχασε όλες. Απόκτησε δεκαεφτά αρσενικά παιδιά από δεκαεφτά διαφορετικές γυναίκες που εξοντώθηκαν όλα το ένα μετά το άλλο μέσα σε μια και μόνη νύχτα πριν το μεγαλύτερο φτάσει στην ηλικία των τριανταπέντε χρόνων. Ο ίδιος επέζησε μετά από δεκατέσσερις απόπειρες δολοφονίας, εβδομήντα τρεις ενέδρες κι ένα εκτελεστικό απόσπασμα. Έζησε, παρ' όλο που ήπιε με τον καφέ του μια δόση στρυχνίνης, που θα ήταν αρκετή για να σκοτώσει ένα άλογο.

Artcore magazine's footer