Άρθρα :: In a Cinemanner of Speaking articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Πρώτο (και ανατριχιαστικό) trailer για το “It” του Stephen King!

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Πρώτο (και ανατριχιαστικό) trailer για το “It” του Stephen King!)

Το 1986, όταν ο Stephen King εξέδωσε το μυθιστόρημα «Το Αυτό» (“It”), αυτές οι 1.138 σελίδες υποβόσκοντος τρόμου και υπανικτικής απειλής δεν μπόρεσαν να τρυπώσουν στις καρδιές του mainstream αναγνωστικού κοινού του διάσημου συγγραφέα. To “It” αγαπήθηκε παθολογικά από τους ούτως άλλως λάτρεις της γραφής του King, αλλά δεν κατέστη –παρά την περί του αντιθέτου κοινή πεποίθηση- άμεσα pop icon της εποχής του. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, πάντως, δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς χρόνος, καθώς μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1990, η τηλεοπτική μεταφορά του (σε 2 επεισόδια – τηλεταινίες, συνολικής διάρκειας 192 λεπτών) στο δίκτυο ABC γνώρισε τεράστια απήχηση και συνέδραμε στη μαζική του αποδοχή.

εικόνα άρθρου (Πρώτο (και ανατριχιαστικό) trailer για το “It” του Stephen King!)

H φιγούρα του εφιαλτικού κλόουν Pennywise, τον οποίο ενσάρκωσε ο Tim Curry, έμεινε για πάντα χαραγμένη στις αναμνήσεις των παιδιών (αλλά και των ενηλίκων…) που την αντίκρισαν στις τηλεοπτικές τους οθόνες, ενώ η σειρά κατόρθωσε να αποπνεύσει τις βασικές σταθερές που διατρέχουν το πνεύμα των έργων του King: αθεράπευτα τραύματα, η σκοτεινή όψη πίσω από κάθε φιλήσυχη συνθήκη, τα δαιδαλώδη μονοπάτια της μνήμης που οδηγούν σε ντουλάπες που κρύβουν μόνο σκελετούς.

εικόνα άρθρου (Πρώτο (και ανατριχιαστικό) trailer για το “It” του Stephen King!)

Το 2017, θα έχουμε τη χαρά να δούμε μία ολόφρεσκη κινηματογραφική μεταφορά του "It", δια χειρός του Αργεντίνου σκηνοθέτη Andrés Muschietti, που είχε πραγματοποιήσει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με την ταινία τρόμου “Mama” (που αποτελούσε προέκταση της δικής του ομότιτλης μικρού μήκους ταινίας), το 2013, στην οποία πρωταγωνιστούσαν η Jessica Chastain και ο Nikolaj Coster-Waldau. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Pennywise συναντούμε τον Σουηδό ηθοποιό Bill Skarsgård (γιο του Stellan Skarsgård και αδερφό του Alexander Skarsgård), ενώ μεταξύ των σεναριογράφων φιγουράρει και το βαρύ όνομα του Cary Joji Fukunaga.

εικόνα άρθρου (Πρώτο (και ανατριχιαστικό) trailer για το “It” του Stephen King!)

Η ταινία, που γυρίστηκε στον Καναδά, θα αποτελέσει μέρος μίας προγραμματισμένης διλογίας, ενώ η ημερομηνία εξόδου της στις αίθουσες είναι η 8η Σεπτεμβρίου 2017. Το trailer, πάντως, που μόλις κυκλοφόρησε, είναι απολαυστικά ανατριχιαστικό.

*Aναδημοσίευση από το cinedogs.gr, κινηματογραφικό συνεργάτη του Artcore magazine

εικόνα αρθρογράφου (Aureliano Buendia)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Aureliano Buendia

Οργάνωσε τριανταδύο ένοπλες εξεγέρσεις και τις έχασε όλες. Απόκτησε δεκαεφτά αρσενικά παιδιά από δεκαεφτά διαφορετικές γυναίκες που εξοντώθηκαν όλα το ένα μετά το άλλο μέσα σε μια και μόνη νύχτα πριν το μεγαλύτερο φτάσει στην ηλικία των τριανταπέντε χρόνων. Ο ίδιος επέζησε μετά από δεκατέσσερις απόπειρες δολοφονίας, εβδομήντα τρεις ενέδρες κι ένα εκτελεστικό απόσπασμα. Έζησε, παρ' όλο που ήπιε με τον καφέ του μια δόση στρυχνίνης, που θα ήταν αρκετή για να σκοτώσει ένα άλογο.

Artcore magazine's footer