Άρθρα :: In a Cinemanner of Speaking articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Ο Rami Malek (Mr. Robot) είναι ο Freddie Mercury!

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Ο Rami Malek (Mr. Robot) είναι ο Freddie Mercury!)

Το biopic για τη ζωή του frontman των Queen, του θρυλικού Freddie Mercury βρίσκεται στα σκαριά εδώ και πολλά χρόνια. Η πρώτη φορά που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το συγκεκριμένο πρότζεκτ ήταν το 2010, σε μία συνέντευξη του κιθαρίστα της διάσημης μπάντας Brian May, στο BBC. O May είχε αποκαλύψει στην εν λόγω συνέντευξη πως ο Βρετανός κωμικός Sacha Baron Cohen θα υποδυόταν τον Mercury, ενώ διευκρίνισε πως ο ίδιος, καθώς και ο ντράμερ του συγκροτήματος Roger Taylor, θα διατελούσαν χρέη μουσικού παραγωγού.

εικόνα άρθρου (Ο Rami Malek (Mr. Robot) είναι ο Freddie Mercury!)

Ενώ λοιπόν όλοι περίμεναν πότε θα αρχίσουν τα γυρίσματα, καθώς τα χρόνια περνούσαν χωρίς κάποια εξέλιξη, τον Ιούλιο του 2013, ο Cohen ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το πρότζεκτ λόγω διαφωνιών με τα εν ζωή μέλη των Queen που εμπλέκονταν στην ταινία (τον May και τον Taylor, δηλαδή). Οι παραγωγοί της ταινίας, αναζητώντας νέο πρωταγωνιστή, στράφηκαν στον Ben Whishaw (ο πρώτος φίλος του Colin Farrell, στο Lobster του Γιώργου Λάνθιμου), το όνομα του οποίου ανακοινώθηκε με πάσα επισημότητα, τον Δεκέμβριο του 2013. Τα γυρίσματα της ταινίας έπρεπε κανονικά να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2014, το χρονοδιάγραμμα δεν τηρήθηκε ποτέ και ο Whishaw αναγκάστηκε να εγκαταλείψει κι αυτός με τη σειρά του το πρότζεκτ, καθότι είχε ήδη δεσμευτεί για τη συμμετοχή του στο Spectre.

εικόνα άρθρου (Ο Rami Malek (Mr. Robot) είναι ο Freddie Mercury!)

Κάπως έτσι, μετά από καθυστερήσεις, ματαιώσεις και αλλαγές, φτάσαμε στο τώρα, όπου τα πάντα δείχνουν να έχουν βρει τον δρόμο τους. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα βρίσκεται ο Bryan Singer (που είχε κάνει πάταγο, το 1995, με το "Usual Suspects", ενώ στο πιο πρόσφατο παρελθόν έχει σκηνοθετήσει 4 ταινίες του franchise των X-Men), ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντούμε τον 35χρονο Rami Malek, πρωταγωνιστή της εξαιρετικά δημοφιλούς σειράς Mr. Robot (και κάτοχο βραβείου ΕΜΜΥ). Η ταινία θα επικεντρώνεται στα πρώτα 15 χρόνια των Queen και θα έχει ως τερματικό σταθμό όχι τον θάνατο του Mercury, αλλά τη θρυλική συναυλία του συγκροτήματος στο Wembley, στις 13 Ιουλίου 1985, στο πλαίσιο του Live Aid Concert. Οι Queen είχαν ανοίξει τη συναυλία τους με το μυθικό τραγούδι Bohemian Rapsody, που θα είναι και ο τίτλος της ταινίας…

*Aναδημοσίευση από το cinedogs.gr, κινηματογραφικό συνεργάτη του Artcore magazine

εικόνα αρθρογράφου (Aureliano Buendia)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Aureliano Buendia

Οργάνωσε τριανταδύο ένοπλες εξεγέρσεις και τις έχασε όλες. Απόκτησε δεκαεφτά αρσενικά παιδιά από δεκαεφτά διαφορετικές γυναίκες που εξοντώθηκαν όλα το ένα μετά το άλλο μέσα σε μια και μόνη νύχτα πριν το μεγαλύτερο φτάσει στην ηλικία των τριανταπέντε χρόνων. Ο ίδιος επέζησε μετά από δεκατέσσερις απόπειρες δολοφονίας, εβδομήντα τρεις ενέδρες κι ένα εκτελεστικό απόσπασμα. Έζησε, παρ' όλο που ήπιε με τον καφέ του μια δόση στρυχνίνης, που θα ήταν αρκετή για να σκοτώσει ένα άλογο.

Artcore magazine's footer