Άρθρα :: In a Cinemanner of Speaking articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

28.07
2016

Ο King Kong επιστρέφει πιο μεγαλειώδης από ποτέ!

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Ο King Kong επιστρέφει πιο μεγαλειώδης από ποτέ!)

Η ιστορία του King Kong κρατάει χρόνια και έχει κινηματογραφηθεί υπό πλείστες κινηματογραφικές σκοπιές, όμως ο βασικός της άξονας παραμένει ένας. Ποιος είναι στ’ αλήθεια το τέρας; Ο γιγαντιαίος γορίλας που σπέρνει την καταστροφή στο πέρασμα του ή ο αδηφάγος άνθρωπος που εισέβαλε βιαίως στον κόσμο της φύσης, όπου ο ο Kong είναι δικαιωματικά βασιλιάς; 

εικόνα άρθρου (Ο King Kong επιστρέφει πιο μεγαλειώδης από ποτέ!)

Η αρχική αυτή σύλληψη (εντυπωσιακό το ότι κανείς δε γνωρίζει ακριβώς σε ποιον ανήκει) χαρίζει ένα τόσο ενδιαφέρον κόνσεπτ που μοιάζει να αγγίζει τα όρια του ανεξάντλητου. Ογδόντα τρία χρόνια μετά την πρώτη εντυπωσιακή δημιουργία, κι ενώ έχουν μεσολαβήσει άλλες 6 τουλάχιστον σχετικές ταινίες, έφτασε η ώρα να εμφανιστεί ξανά ο βασιλεύς γορίλας στο πανί, πιο μεγαλειώδης από ποτέ. Το πρώτο τρέιλερ για το “Kong: Skull Island“ μας μεταφέρει στη δεκαετία του ’70, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στο Βιετνάμ, και μοιράζει απλόχερα υποσχέσεις για ένα ουσιώδες και χορταστικό υπερθέαμα.

εικόνα άρθρου (Ο King Kong επιστρέφει πιο μεγαλειώδης από ποτέ!)

Ο ρόλος που μας σύστησε πριν 40 χρόνια την υπέροχη Jessica Lange και τον οποίο έφερε εις πέρας με επιτυχία πριν από 11 χρόνια η Naomi Watts, αυτός δηλαδή της ξανθομαλλούσας που αναπτύσσει την ξεχωριστή σχέση με τον θηριώδη Kong, ανατίθεται αυτή τη φορά στη Brie Larson, ενώ και το υπόλοιπο καστ είναι γεμάτο εξαιρετικά ονόματα. Tom Hiddleston, Thomas Mann, John Goodman, Corey Hawkins και Samuel L. Jackson πλαισιώνουν την περσινή νικήτρια του Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο “Room” και προσδίδουν μια επιπλέον αίγλη στο όλο εγχείρημα. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Jordan Vogt-Roberts, που έχει να επιδείξει κινηματογραφικά μόνο το “The Kings of Summer”, του 2013.

εικόνα άρθρου (Ο King Kong επιστρέφει πιο μεγαλειώδης από ποτέ!)

Η συγκεκριμένη ταινία, που θα έρθει στις αίθουσες το Μάρτιο του 2017, αποτελεί μέρος ενός ακόμα σύμπαντος που δημιουργούν από κοινού η Warner Bros και η Legendary Pictures και ξεκίνησε με το απογοητευτικό “Godzilla” του 2014 και μετά το “Skull Island” θα συνεχιστεί με το “Godzilla 2” το 2018, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί το “Godzilla vs King Kοng” για το 2020 και μας έχει κάνει να τρομάξουμε για το τι θα δουν τα ματάκια μας. Ας προχωρήσουμε, όσο είναι αυτό δυνατόν, καλή τη πίστει, και ας περιμένουμε τον καίνουριο Kong, που φαίνεται να προσεγγίζει διαφορετικά το ζήτημα από ο,τι ο Peter Jackson στο αξιοπρεπές μα αποπροσανατολισμένο φιλμ του 2005.

*Aναδημοσίευση από το cinedogs.gr, κινηματογραφικό συνεργάτη του Artcore magazine

για το Artcore γράφει:
Φίλιππος Χατζίκος

_
αντί βιογραφικού
εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer