Άρθρα :: In a Cinemanner of Speaking articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Ο Jack Nicholson επιστρέφει στο σινεμά, με το remake του “Toni Erdmann”!

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Ο Jack Nicholson επιστρέφει στο σινεμά, με το remake του “Toni Erdmann”!)

Το 2010, ο Jack Nicholson πρωταγωνίστησε στη ρομαντική κομεντί “How Do You Know”, στο πλευρό των Owen Wilson, Reese Witherspoon και Paul Rudd. Η ταινία υπήρξε παταγώδης εισπρακτική αποτυχία, ενώ κατακρεουργήθηκε και από τους κριτικούς. Εντούτοις, μέχρι πρότινος είχε περιβληθεί με μία ιστορική αξία.

εικόνα άρθρου (Ο Jack Nicholson επιστρέφει στο σινεμά, με το remake του “Toni Erdmann”!)

How Do You Know

Το γαλόνι που διέθετε ήταν ότι αποτελούσε την τελευταία ταινία στην τεράστια καριέρα του Jack Nicholson. Ο Nicholson δεν είχε, βέβαια, προβεί τα τελευταία χρόνια σε κάποια επίσημη ανακοίνωση απόσυρσης, οι φήμες όμως οργίαζαν ότι αναγκάστηκε να βάλει τέλος στην κολοσσιαία του καριέρα εξαιτίας προβλημάτων μνήμης που δεν του επιτρέπουν πλέον να αποδώσει τα αναμενόμενα. Το 2013, ο Nicholson είχε διαψεύσει μεν αυτό το σενάριο, αλλά είχε παράλληλα επιβεβαιώσει, έστω και έμμεσα, την απόσυρσή του, δηλώνοντας πως «δεν είχε πια το ίδιο κίνητρο για να βγει εκεί έξω».

εικόνα άρθρου (Ο Jack Nicholson επιστρέφει στο σινεμά, με το remake του “Toni Erdmann”!)

Actor Jack Nicholson attends the NBA game between the Los Angeles Lakers and the Houston Rockets in Los Angeles

Αξίζει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο πως θα αποτελούσε σπιρτόζικο παιχνίδισμα της μοίρας να γραφτεί το ερμηνευτικό φινάλε του Nicholson με τη συγκεκριμένη ταινία (“How Do You Know”), καθότι στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρισκόταν ο James L. Brooks. Αν αναρωτιέστε ποιος είναι αυτός ο κύριος, πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για τον σκηνοθέτη των δύο εκ των τριών ταινιών, για τις οποίες ο Nicholson βραβεύτηκε με Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου. Η πρώτη οσκαρική συνεργασία μεταξύ Brooks και Nicholson ήταν το “Terms of Endearment”, το 1983, ενώ η δεύτερη υπήρξε το “As Good as It Gets”, το 1997. Οκτώ χρόνια πριν το “Terms of Endearment”, o Nicholson είχε κερδίσει το πρώτο του Όσκαρ, για την ερμηνεία του στο “One Flew Over the Cuckoo’s Nest”, του Milos Forman.

εικόνα άρθρου (Ο Jack Nicholson επιστρέφει στο σινεμά, με το remake του “Toni Erdmann”!)

Καθ’ όπως φαίνεται, όμως, ο Jack έκρινε τελικά πως κάτι ακόμη έχει να δώσει στο κοινό του. Κι αυτό το κάτι είναι το remake της περσινής γερμανικής ταινίας “Toni Erdmann”, η οποία θα διεκδικήσει το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας στην οσκαρική τελετή της 26ης Φλεβάρη. Το “Toni Erdmann” έχει, επίσης, κερδίσει το Βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το βραβείο καλύτερης ταινίας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, καθώς και το βραβείο FIPRESCI στο περσινό Φεστιβάλ των Καννών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, η Paramount Pictures ετοιμάζει ένα αγγλόφωνο remake, με τη σκηνοθέτιδα της original ταινίας Maren Ade να έχει θέση executive producer στο πρότζεκτ. Ο Nicholson, όπως ήταν προφανές, θα υποδυθεί τον χαρακτήρα του Winfried Conradi, ενός πατέρα που προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την αποξενωμένη του κόρη, εφευρίσκοντας ένα εξωφρενικό alter ego, ονόματι Toni Erdmann.

εικόνα άρθρου (Ο Jack Nicholson επιστρέφει στο σινεμά, με το remake του “Toni Erdmann”!)

Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα όσον αφορά το ποια ηθοποιός θα υποδυθεί την κόρη του χαρακτήρα του Nicholson, ενώ η Paramount βρίσκεται, επίσης, σε αναζήτηση σκηνοθέτη και σεναριογράφου. Αλλά, όταν έχεις πετύχει την επανεμφάνιση του Jack στο σινεμά, όλα τα υπόλοιπα προφανώς και ωχριούν.

*Aναδημοσίευση από το cinedogs.gr, κινηματογραφικό συνεργάτη του Artcore magazine.

εικόνα αρθρογράφου (Aureliano Buendia)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Aureliano Buendia

Οργάνωσε τριανταδύο ένοπλες εξεγέρσεις και τις έχασε όλες. Απόκτησε δεκαεφτά αρσενικά παιδιά από δεκαεφτά διαφορετικές γυναίκες που εξοντώθηκαν όλα το ένα μετά το άλλο μέσα σε μια και μόνη νύχτα πριν το μεγαλύτερο φτάσει στην ηλικία των τριανταπέντε χρόνων. Ο ίδιος επέζησε μετά από δεκατέσσερις απόπειρες δολοφονίας, εβδομήντα τρεις ενέδρες κι ένα εκτελεστικό απόσπασμα. Έζησε, παρ' όλο που ήπιε με τον καφέ του μια δόση στρυχνίνης, που θα ήταν αρκετή για να σκοτώσει ένα άλογο.

Artcore magazine's footer