Άρθρα :: In a Cinemanner of Speaking articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Ο David Bowie «ξαναπέφτει στη Γη» τον Σεπτέμβριο!

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Ο David Bowie «ξαναπέφτει στη Γη» τον Σεπτέμβριο!)

Έξι περίπου μήνες έχουν περάσει από την 10η Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο Ziggy ανελήφθη στους ουρανούς, αυξάνοντας επικίνδυνα τα επίπεδα κανονικότητας και χλιαρότητας στον πλανήτη. Και ο θάνατος ενός θρύλου του μεγέθους του Ντέιβιντ Μπόουι είναι αναμενόμενο πως θα δώσει ιδανικές αφορμές για πάμπολλες μεταθανάτιες δεήσεις. Με τη συμπλήρωση, λοιπόν, σαράντα ετών από την πρώτη προβολή του "Man Who Fell to Earth" του Νίκολας Ρεγκ (σκηνοθέτη του εκπληκτικού "Don’t Look Now"), το ντεμπούτο του Μπόουι στον κόσμο του κινηματογράφου θα επανακυκλοφορήσει στις αγγλικές κινηματογραφικές αίθουσες, τον Σεπτέμβριο.

εικόνα άρθρου (Ο David Bowie «ξαναπέφτει στη Γη» τον Σεπτέμβριο!)

Πιο συγκεκριμένα, το Studio Canal θα κυκλοφορήσει αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες υψηλής ευκρίνειας (4Κ), ενώ η διαδικασία της ψηφιακής αποκατάστασης βασίστηκε σε σκανάρισμα του αυθεντικού αρνητικού. Παράλληλα, η επίβλεψη του όλου πρότζεκτ από τον διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας Άντονι Ρίτσμοντ, καθώς και το πράσινο φως που παραχώρησε, λειτουργούν ως εχέγγυα ασφαλείας για το τελικό αποτέλεσμα που θα φανερωθεί επί οθόνης τον Σεπτέμβριο. 

εικόνα άρθρου (Ο David Bowie «ξαναπέφτει στη Γη» τον Σεπτέμβριο!)

Το "The Man Who Fell to Earth", πέρα από σημείο εκκίνησης της διαδρομής του Μπόουι στο σινεμά, αποτελεί συνάμα και μία από τις κορυφαίες στιγμές της φιλμογραφίας του, σε ένα ρόλο ολότελα ταιριαστό με την απόκοσμη φιγούρα του. Ο Thin White Duke, η περσόνα δηλαδή που κατοικοέδρευε στο σώμα του Μπόουι το 1976, ενσαρκώνει ένα εξωγήινο ανθρωποειδές, που πασχίζει να βρει νερό για τον πλανήτη του, ο οποίος κινδυνεύει με αφανισμό λόγω ξηρασίας. Ένας δανδής φτιαγμένος από μία πάστα αιθέρια, που μοιάζει αρκούντως ανθρώπινη, ούτως ώστε να μην απομακρυνθούμε τρομαγμένοι. Ένας πρίγκιπας που έπεσε στη Γη κι επέστρεψε στην αστερόσκονη όπου ανήκε. 

*Aναδημοσίευση από το cinedogs.gr, κινηματογραφικό συνεργάτη του Artcore magazine

εικόνα αρθρογράφου (Aureliano Buendia)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Aureliano Buendia

Οργάνωσε τριανταδύο ένοπλες εξεγέρσεις και τις έχασε όλες. Απόκτησε δεκαεφτά αρσενικά παιδιά από δεκαεφτά διαφορετικές γυναίκες που εξοντώθηκαν όλα το ένα μετά το άλλο μέσα σε μια και μόνη νύχτα πριν το μεγαλύτερο φτάσει στην ηλικία των τριανταπέντε χρόνων. Ο ίδιος επέζησε μετά από δεκατέσσερις απόπειρες δολοφονίας, εβδομήντα τρεις ενέδρες κι ένα εκτελεστικό απόσπασμα. Έζησε, παρ' όλο που ήπιε με τον καφέ του μια δόση στρυχνίνης, που θα ήταν αρκετή για να σκοτώσει ένα άλογο.

Artcore magazine's footer