Άρθρα :: In a Cinemanner of Speaking articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Marion Cotillard, Mathieu Amalric και Charlotte Gainsbourg στην πρεμιέρα των Καννών!

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Marion Cotillard, Mathieu Amalric και Charlotte Gainsbourg στην πρεμιέρα των Καννών!)

Ο Γάλλος σκηνοθέτης Arnaud Desplechin -στον οποίο είχε πραγματοποιήσει αφιέρωμα το προπέρσινο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης- είναι σταθερός θαμώνας του φεστιβάλ των Καννών (με αρκετές συμμετοχές στο Διαγωνιστικό Τμήμα, ενώ η προηγούμενη ταινία του, «Τα χρυσά μας χρόνια» (“Trois souvenirs de ma jeunesse”), συμμετείχε στο τμήμα «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών») και στην επερχόμενη επετειακή 70η διοργάνωση θα έχει την τιμή να «ανοίξει» το Φεστιβάλ, με τη νέα του ταινία.

εικόνα άρθρου (Marion Cotillard, Mathieu Amalric και Charlotte Gainsbourg στην πρεμιέρα των Καννών!)

Η ένατη ταινία του Desplechin έχει τον τίτλο “Ismael’s Ghosts” ("Les Fantômes d’Ismaël", γαλλιστί) και έχει στο επίκεντρό της ένα σκηνοθέτη, τον Ismaël του τίτλου, που εγκαταλείπει τα γυρίσματα της ταινίας του και γενικότερα χάνει τα αυγά και τα πασχάλια όταν τον επισκέπτεται το φάντασμα της παλιάς του αγαπημένης ονόματι Carlotta, η οποία είναι νεκρή εδώ και 20 χρόνια και της οποίας τον χαμό δεν έχει ακόμη ξεπεράσει. Η απρόσκλητη έλευση του φαντάσματος της Carlotta, μεταξύ άλλων, τρέπει σε φυγή τη Sylvie, τη νέα αγαπημένη του Ismaël και τον οδηγεί σε ένα αδειανό οικογενειακό παραθαλάσσιο σπίτι, όπου θα αναμετρηθεί οριστικά με όλες τις θύμησες του παρελθόντος.

εικόνα άρθρου (Marion Cotillard, Mathieu Amalric και Charlotte Gainsbourg στην πρεμιέρα των Καννών!)

Το “Ismael’s Ghosts” που θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα στις Κάννες, στις 17 Μαΐου, αλλά δεν έχει ακόμη επίσημη ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες, διαθέτει ένα υπέρλαμπρο καστ που περιλαμβάνει μερικά από τα πλέον βαριά ερμηνευτικά χαρτιά του γαλλικού σινεμά. Στον ρόλο του Ismaël συναντούμε τον αγαπημένο Mathieu Amalric, σε αυτόν της Carlotta τη Marion Cotillard, ενώ τη Sylvie υποδύεται η Charlotte Gainsbourg, ενώ σε συμπληρωματικούς μικρότερους ρόλους φιγουράρουν τα ονόματα του Louis Garrel και της Alba Rohrwacher!

Προς το παρόν, απολαύστε το τρέιλερ της ταινίας, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε:

*Aναδημοσίευση από το cinedogs.gr, κινηματογραφικό συνεργάτη του Artcore magazine

εικόνα αρθρογράφου (Aureliano Buendia)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Aureliano Buendia

Οργάνωσε τριανταδύο ένοπλες εξεγέρσεις και τις έχασε όλες. Απόκτησε δεκαεφτά αρσενικά παιδιά από δεκαεφτά διαφορετικές γυναίκες που εξοντώθηκαν όλα το ένα μετά το άλλο μέσα σε μια και μόνη νύχτα πριν το μεγαλύτερο φτάσει στην ηλικία των τριανταπέντε χρόνων. Ο ίδιος επέζησε μετά από δεκατέσσερις απόπειρες δολοφονίας, εβδομήντα τρεις ενέδρες κι ένα εκτελεστικό απόσπασμα. Έζησε, παρ' όλο που ήπιε με τον καφέ του μια δόση στρυχνίνης, που θα ήταν αρκετή για να σκοτώσει ένα άλογο.

Artcore magazine's footer