Άρθρα :: In a Cinemanner of Speaking articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Love Actually 2 (Red Nose Day Actually)

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Love Actually 2 (Red Nose Day Actually))

Το Love Actually είχε και συνέχεια (ακόμα κι αν δεν ήταν κανονική ταινία).

εικόνα άρθρου (Love Actually 2 (Red Nose Day Actually))

Το 2017, 14 χρονιά μετά την προβολή του "Love Actually" στους κινηματογράφους, οι πρωταγωνιστές της πιο αγαπημένης χριστουγεννιάτικης ταινίας ξανασυναντήθηκαν για να γυρίσουν τη συνέχεια!

Το "Love Actually 2" δεν είναι βέβαια ταινία, αλλά ένα δεκαπεντάλεπτο βίντεο που γυρίστηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ακόμα κι έτσι όμως, ξαναβλέπουμε τους Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson, Keira Knightley και μαθαίνουμε τι έγινε στις ζωές τους 14 χρόνια μετά!

Το βίντεο αυτό προβλήθηκε από το BBC στα πλαίσια των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων για τη Red Nose Day, έναν τηλεμαραθώνιο της βρετανικής τηλεόρασης με στόχο τη συλλογή χρημάτων για την καταπολέμηση της φτώχειας.

(Για την ιστορία, η Red Nose Day ξεκίνησε το 1985, όταν καθιερώθηκε ως μέρα αφύπνισης για τα παιδιά όλου του κόσμου που πεθαίνουν από την πείνα και την εξαθλίωση. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής, συγκεντρώνονται δωρεές για παιδιά που έχουν ανάγκη: το 40% των εσόδων βοηθά παιδιά της Βρετανίας, ενώ τα υπόλοιπα στηρίζουν τους οργανισμούς τροφοδοσίας, εκπαίδευσης και νοσοκομειακής περίθαλψης των παιδιών της Αφρικής).

Από άποψη πλοκής, το "Love Actually 2" δεν παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον, αλλά για τους fans της ταινίας που ξαναβλέπουμε τους ήρωες τόσα χρόνια μετά και μαθαίνουμε πώς προχώρησαν στις ζωές τους, είναι υπέροχο. 

Ολόκληρο το βίντεο (χωρίς υπότιτλους)

εικόνα αρθρογράφου (Χρυσάνθη Ιακώβου)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Χρυσάνθη Ιακώβου

Με το που έπιασα μολύβι στα χέρια μου, είπα θα γίνω συγγραφέας. Και έκτοτε δεν έχω σταματήσει να γράφω. Λόγω έρωτα με τη γλώσσα, σπούδασα Ελληνική Φιλολογία και λόγω έρωτα με τον γραπτό λόγο κατέληξα αρχισυντάκτρια περιοδικού. Το 2013 κυκλοφόρησε η πρώτη μου ποιητική συλλογή «Αχ-έρων» και το 2017 η συλλογή "Τεθλασμένοι χρόνοι" από τις εκδόσεις Vakxikon.gr. Έχω περάσει όλον τον ελεύθερο χρόνο της ζωής μου βλέποντας ταινίες και δίνω την απάντηση «ο κινηματογράφος» όταν με ρωτούν τι με κάνει ευτυχισμένη.(www.chrisanthiiakovou.gr) 

Artcore magazine's footer