Άρθρα :: In a Cinemanner of Speaking articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Η νέα ταινία του αειθαλούς Roman Polanski, σε σενάριο Olivier Assayas!

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Η νέα ταινία του αειθαλούς Roman Polanski, σε σενάριο Olivier Assayas!)

O αισίως 82χρονος Roman Polanski παραμένει αειθαλής και δραστήριος. Τρία χρόνια μετά το καταπληκτικό «Η Αφροδίτη με τη γούνα», επιστρέφει στο κινηματογραφικό πλατό, με ένα πρότζεκτ διαφορετικό από τις αρχικές του προθέσεις. Ο Πολωνοεβραίος σκηνοθέτης σκόπευε, λοιπόν, αρχικά να καταπιαστεί κινηματογραφικά με την περίφημη Υπόθεση Ντρέιφους, η οποία είχε συνταράξει τη γαλλική κοινωνία στα τέλη του 19ου αιώνα.

Η γιγαντιαίων διαστάσεων δικαστική πλάνη, το πολιτικό-στρατιωτικό σκάνδαλο κατασκοπίας, η πρώτη σπίθα της επικείμενης έκρηξης αντισημιτισμού, τα προεόρτια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το διάσημο «Κατηγορώ» που απηύθυνε ο Émile Zola με αφορμή την υπόθεση, θα αποτελούσαν σίγουρα αξιοποιήσιμα στοιχεία στα χέρια του Polanski.

εικόνα άρθρου (Η νέα ταινία του αειθαλούς Roman Polanski, σε σενάριο Olivier Assayas!)

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ πάει, δυστυχώς, στις καλένδες προς το παρόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Polanski θα παραμείνει άπραγος. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, η νέα του ταινία θα βασίζεται στο μυθιστόρημα “Based on a True Story” της Delphine De Vigan και θα έχει στον θεματικό του πυρήνα την ιστορία ενός συγγραφέα που περνά τα πάνδεινα για να εκδώσει το τελευταίο του βιβλίο, καθώς και την ολίγον διεστραμμένη σχέση που αποκτά με ένα θαυμαστή που προσπαθεί να τρυπώσει στο μυαλό του συγγραφέα. Στο πλευρό του Polanski, από το σεναριογραφικό μετερίζι, θα βρίσκεται ο Olivier Assayas, σκηνοθέτης του “Carlos” και πολλών ακόμη ταινιών.

*Aναδημοσίευση από το cinedogs.gr, κινηματογραφικό συνεργάτη του Artcore magazine

εικόνα αρθρογράφου (Aureliano Buendia)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Aureliano Buendia

Οργάνωσε τριανταδύο ένοπλες εξεγέρσεις και τις έχασε όλες. Απόκτησε δεκαεφτά αρσενικά παιδιά από δεκαεφτά διαφορετικές γυναίκες που εξοντώθηκαν όλα το ένα μετά το άλλο μέσα σε μια και μόνη νύχτα πριν το μεγαλύτερο φτάσει στην ηλικία των τριανταπέντε χρόνων. Ο ίδιος επέζησε μετά από δεκατέσσερις απόπειρες δολοφονίας, εβδομήντα τρεις ενέδρες κι ένα εκτελεστικό απόσπασμα. Έζησε, παρ' όλο που ήπιε με τον καφέ του μια δόση στρυχνίνης, που θα ήταν αρκετή για να σκοτώσει ένα άλογο.

Artcore magazine's footer