Άρθρα :: In a Cinemanner of Speaking articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

12th TiSFF (18-21 Οκτωβρίου): Ένας μικρού μήκους παράδεισος!

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (12th TiSFF (18-21 Οκτωβρίου): Ένας μικρού μήκους παράδεισος!)

Για 12η σερί χρονιά, το Thessaloniki International Short Film Festival θα μας προσφέρει στο πιάτο αμέτρητα μικρού μήκους διαμαντάκια, σε ένα τετραήμερο προβολών που θα αποδείξουν και στον πλέον δύσπιστο ότι το σύμπαν των μικρού μήκους είναι αυτόφωτο, στιβαρό και αυθύπαρκτο κι όχι απλώς ένα στάδιο προθέρμανσης που λειαίνει το έδαφος για τις μεγάλου μήκους ταινίες. Αυτή τη χρονιά, οι προβολές του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες Frida Liappa και Tonia Marketaki, στην Αποθήκη Δ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, ενώ το καθημερινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δύο κύκλους προβολών σε κάθε αίθουσα, στις 17.00 και τις 20.30 αντίστοιχα.

εικόνα άρθρου (12th TiSFF (18-21 Οκτωβρίου): Ένας μικρού μήκους παράδεισος!)

Το εξαιρετικά πλούσιο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, πέρα από τις διαγωνιζόμενες ταινίες, θα περιλαμβάνει τα εξής αφιερώματα: Canadian Focus (10 ταινίες), Mediterranean Focus (10 ταινίες), Denmark Focus (4 ταινίες), Opéra de Paris (7 ταινίες, μεταξύ των οποίων και το "Blue" (βλέπε φώτο, λίγο πιο πάνω), του απίθανου Ταϊλανδού Απιτσατπόνγκ Βιρασεθακούλ) και Greek Focus (11 ταινίες, μεταξύ των οποίων και οι πανέμορφες Βουρβουρού, της Καρίνας Λογοθέτη και Μόλλυ 6 με 8, του Ευθύμη Μιχελουδάκη). Τέλος, να αναφέρουμε ότι σε ειδικό slot θα προβληθούν δύο ταινίες: το επίσης εξαιρετικό Έκτορας Μαλό: «Η τελευταία μέρα του Χρόνου», της Ζακλίν Λέντζου και το "Third Kind", του Γιώργου Ζώη.

Για περισσότερες πληροφορίες:

*Aναδημοσίευση από το cinedogs.gr, κινηματογραφικό συνεργάτη του Artcore magazine

TiSFF 2018 * the 12th edition from yiannis zachopoulos on Vimeo.

εικόνα αρθρογράφου (Aureliano Buendia)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Aureliano Buendia

Οργάνωσε τριανταδύο ένοπλες εξεγέρσεις και τις έχασε όλες. Απόκτησε δεκαεφτά αρσενικά παιδιά από δεκαεφτά διαφορετικές γυναίκες που εξοντώθηκαν όλα το ένα μετά το άλλο μέσα σε μια και μόνη νύχτα πριν το μεγαλύτερο φτάσει στην ηλικία των τριανταπέντε χρόνων. Ο ίδιος επέζησε μετά από δεκατέσσερις απόπειρες δολοφονίας, εβδομήντα τρεις ενέδρες κι ένα εκτελεστικό απόσπασμα. Έζησε, παρ' όλο που ήπιε με τον καφέ του μια δόση στρυχνίνης, που θα ήταν αρκετή για να σκοτώσει ένα άλογο.

Artcore magazine's footer