Άρθρα :: Cinema-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

14.11
2014

Το Κασκώλ

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Το Κασκώλ)

Η ταινία μικρού μήκους «Το Κασκώλ» πήρε το βραβείο καλύτερης σπουδαστικής ταινίας στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου.

Μερικά λόγια για την ταινία: 

Στην Αθήνα του 1980 βλέπουμε την καθημερινότητα της οικογένειας του Απόστολου και της Δήμητρας. Επίκεντρο ο μικρός Χρήστος ο οποίος βιώνει τα παιδικά του χρόνια χωρίς την παρουσία του πατέρα που είναι αφοσιωμένος στην μεγάλη του αγάπη την ΑΕΚ. Χρόνια μετά, μεταφερόμαστε στην Αθήνα του 2013 όπου ο μικρός Χρήστος, μεγάλος πια έχει την δική του οικογένεια με την Ερατώ. Και σε αυτή την περίπτωση, επίκεντρο ο μικρός Δημήτρης ο οποίος βιώνει την ίδια αποξένωση από τον πατέρα του. Μ’ έναν μαγικό τρόπο η ιστορία επαναλαμβάνεται... Ο Χρήστος ως πατέρας κάνει ακριβώς τις ίδιες κινήσεις, τα ίδια λάθη με τον πατέρα του Απόστολο... Μέχρι πότε;...

 

Περίληψη πλοκής

Είναι μια μικρού μήκους ταινία που συνδυάζει την μυθοπλασία και αυτοβιογραφικά στοιχεία. Το σενάριο της ταινίας «Το Κασκώλ» πραγματεύεται το θέμα της σχέσης πατέρα-γιου και πως το πατρικό πρότυπο συμπεριφοράς μεταφέρεται από γενιά σε γενιά πολλές φορές ασυνείδητα. Ο στόχος είναι να αποδοθεί οπτικά η σχέση αυτή με απλό και καθημερινό τρόπο, γρήγορες εναλλαγές δίνοντας έμφαση στα συναισθήματα των χαρακτήρων πατέρα-γιου και στις δύο οικογένειες χωρίς όμως να παραμελείται η παρέμβαση του ρόλου της μητέρας και των «οικογενειακών» στερεοτύπων που διαθέτει η ελληνική κοινωνία αιώνες τώρα.

Τρέιλερ της ταινίας

Making off

Συντελεστές:

Σταύρος Δάλκος (Απόστολος 1980), Ελένη Βρεττού (Δήμητρα 1980 και γιαγιά 2014), Σόλων Τσούνης (Χρήστος 2014), Μαρία Παπαφωτίου (Ερατώ 2014), Κωνσταντίνος Μούτσης (φίλος Απόστολου), Ιφιγένεια Μακρή (φίλη Δήμητρας), Παναγιώτης Παρασχάκης (Παππούς), Νίκος Καγιάφης (μικρός Δημήτρης 2014), Παναγιώτης Κοντής (Χρήστος 7 ετών 1980), Μάνος Δερεζέας (Χρήστος 2 ετών 1980), Αθανασία Κοκκίνη (μωρό Χρήστος 1980), Κρίσυ Αγαλοπούλου (φίλη οικογένειας 1980), Λήδα Κομνηνού (φίλη οικογένειας 1980)

 

Σενάριο: Χρήστος Στάμος - Έμυ Τζάβρα Μπούλοκ,

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Στάμος,

Μοντάζ: Γιώργος Κατσουλιέρης - Χάρης Κατσουλιέρης,

Πρωτότυπη Μουσική: Θεολόγος-Γρηγόρης Ονήλ-Λινάκης,

Ήχος: Δημήτρης Κανελλόπουλος, Κώστας Κουτελιδάκης,

Βοηθός Διευθυντή Φωτογραφίας-Κώστας Δρακάκης,

Βοηθός Σκηνοθέτη-Κυριάκος Γκίκας,

Β Βοηθός Σκηνοθέτη & Σκριπτ-Άννα Αντωνοπούλου,

Γκάφερ-Γρηγόρης Μόσχος,

Ηλεκτρολόγος-Χρήστος Μόσχος,

Κοστούμια-Άννα Βεσκούκη,

Μακιγιάζ-Τζένιφερ Ρέι & Πηνελόπη Ανδροπούλου,

Μιξάζ-Λευτέρης Δούρος,

Βοηθοί Παραγωγής-Κυριάκος Κουντουριώτης & Φώτης Βελέντζας

 

http://cineartfestival.wix.com/bridges#!awards/chrj

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer