Άρθρα :: Cinema-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

22.09
2020

Το Animasyros για το 2020 γίνεται Phygital!

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Το Animasyros για το 2020 γίνεται Phygital!)

Από 23/09 μέχρι και τις 27/09 το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Animation της χώρας, θα πραγματοποιηθεί για 13η συνεχή χρονιά, παρουσιάζοντας πλούσιες θεματικές και διεθνείς συνεργασίες, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Μπορεί ο αριθμός 13 να μην θεωρείται τυχερός, αλλά για τους λάτρεις του animation, το 13ο φεστιβάλ Animasyros τους δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σημαντικότερο μέρος της διοργάνωσης σε live-streaming, χωρίς να βρίσκονται στη Σύρο, μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Όμως, και όσοι αποφασίσουν τελικά να ταξιδέψουν στο όμορφο κυκλαδίτικο νησί, τη Σύρο, θα μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ, τόσο στην πρωτεύουσα του νησιού, την Ερμούπολη, που θα αποτελεί και το σημείο αναφοράς, όσο και σε διαφορετικό οικισμό του νησιού που θα προστίθεται κάθε μέρα. Ανταποκρινόμενο στις έκτακτες ανάγκες που έχουν καθιερωθεί παγκοσμίως λόγω του ιού SARS -CoV-2, οι υπεύθυνοι έχουν οργανώσει το Φεστιβάλ έτσι ώστε όλες οι προβολές να πραγματοποιηθούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

3.000 ταινίες από 100 χώρες του κόσμου έχουν λάβει μέρος και 181 από αυτές συναγωνίζονται για τα βραβεία του Φεστιβάλ. Επιπλέον, θα δοθούν και 2 ξεχωριστά βραβεία, το European Values Award #ThisIsEU και το βραβείο Καλύτερης Ελληνόφωνης Ταινίας, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αντιστοίχως.

Τιμώμενη χώρα για φέτος είναι η Τσεχία, με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Τσεχικού Ινστιτούτου της Αθήνας και περιλαμβάνει προβολές σύγχρονων ταινιών animation που επιμελήθηκαν το τμήμα animation της περίφημης σχολής Famu και το Διεθνές Φεστιβάλ Αnimation Anifilm.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ, την Αγορά, καθώς και τα εκπαιδευτικά και παράλληλα προγράμματα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Animasyros

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer