Άρθρα :: Cinema-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

15.05
2017

Ο Thom Yorke γράφει τη μουσική για το remake του “Suspiria”!

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Ο Thom Yorke γράφει τη μουσική για το remake του “Suspiria”!)

Όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ και καιρό, το remake του θρυλικού “Suspiria” (1977), του Dario Argento βρίσκονταν εδώ και καιρό στα σκαριά, με τον Ιταλό Luca Guadagnino στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Τα γυρίσματα έχουν πλέον τελειώσει, η ταινία βρίσκεται στο στάδιο του post production και μία νέα πληροφορία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από 2-3 μέρες, προκάλεσε ενθουσιασμό και ανυπομονησία στους αμέτρητους fans της ταινίας.

Ο ηγέτης των Radiohead Thom Yorke, για πρώτη φορά στη σπουδαία του καριέρα, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κινηματογραφικά scores και αναμένεται να «ντύσει» μουσικά το πολυαναμενόμενο remake. Υπενθυμίζουμε, σε αυτό το σημείο, ότι ο συνοδοιπόρος του Yorke στους Radiohead, ο Jonny Greenwood, βρίσκεται πίσω από πολλά μουσικά scores, με τα επερχόμενα πρότζεκτ του σε αυτό τον τομέα να αφορούν το “Phantom Thread” του Paul Thomas Anderson και το “You Were Never Really Here” της Lynne Ramsay.

εικόνα άρθρου (Ο Thom Yorke γράφει τη μουσική για το remake του “Suspiria”!)

Στο καστ του νέου “Suspiria” συναντούμε πρώτα απ’ όλα τη λατρεμένη Tilda Swinton, που συνεργάζεται για 4η φορά με τον Guadagnino σε ταινία μεγάλου μήκους (έχουν γυρίσει μαζί και διάφορες πειραματικές μικρού μήκους), μετά τις ταινίες “The Protagonists” (1999), “I Am Love” (2009) και “A Bigger Splash” (2015). Στο πλευρό της θα δούμε την Dakota Johnson (η οποία, ευτυχώς, δεν έμεινε σε επιλογές τύπου Fifty Shades of Grey και την οποία είχαμε ξαναδεί ως συμπρωταγωνίστρια της Swinton στο "A Bigger Splash”) και η Chloë Grace Moretz. Μέχρι να έρθει η ώρα να βγει το νέο “Suspiria” στις αίθουσες, ας θυμηθούμε το αριστούργημα του Dario Argento:

*Aναδημοσίευση από το cinedogs.gr, κινηματογραφικό συνεργάτη του Artcore magazine 

εικόνα αρθρογράφου (Aureliano Buendia)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Aureliano Buendia

Οργάνωσε τριανταδύο ένοπλες εξεγέρσεις και τις έχασε όλες. Απόκτησε δεκαεφτά αρσενικά παιδιά από δεκαεφτά διαφορετικές γυναίκες που εξοντώθηκαν όλα το ένα μετά το άλλο μέσα σε μια και μόνη νύχτα πριν το μεγαλύτερο φτάσει στην ηλικία των τριανταπέντε χρόνων. Ο ίδιος επέζησε μετά από δεκατέσσερις απόπειρες δολοφονίας, εβδομήντα τρεις ενέδρες κι ένα εκτελεστικό απόσπασμα. Έζησε, παρ' όλο που ήπιε με τον καφέ του μια δόση στρυχνίνης, που θα ήταν αρκετή για να σκοτώσει ένα άλογο.

Artcore magazine's footer