Άρθρα :: Cinema-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

10.05
2016

Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Νύχτες Τρόμου

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Νύχτες Τρόμου)

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film Festival – «Νύχτες Τρόμου» αποτελεί πια σημαντικό γεγονός στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, και ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ στην Ελλάδα. Για 3η συνεχή χρονιά, οι Νύχτες Τρόμου ("Fright Nights") υπόσχονται μεγάλες συγκινήσεις, events και πολλές εκπλήξεις. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 12 - 18 Μαΐου στην Αθήνα στους κινηματογράφους ΙΝΤΕΑΛ και ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ και από 19 - 25 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη στους κινηματογράφους ΒΑΚΟΥΡΑ 1 και 2.

Ο θεσμός που από την πρώτη κιόλας χρονιά έγινε το talk of the town των φίλων του σινεμά, θα ταξιδέψει και πάλι σε ολόκληρη τη χώρα, αρχής γενομένης από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Καθημερινά θα προβάλλονται 6 έως και 8 ταινίες μεγάλου μήκους, μαζί με πολλές ελληνικές και ξένες ταινίες μικρού μήκους.
Στόχος του Horrorant Film Festival «Νύχτες Τρόμου» είναι να γίνει ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του είδους στην Ευρώπη και έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας.
Όπως και πέρυσι, το πρόγραμμα είναι και πάλι εμπλουτισμένο με θεματικά αφιερώματα, πρεμιέρες και άλλα events. 

Πιο συγκεκριμένα:

Αφιέρωμα στα Θρυλικά Β-movies της Δεκαετίας του '50

εικόνα άρθρου (Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Νύχτες Τρόμου)

Μπορεί τα Drive-In να έπαψαν να υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, αλλά η αύρα τους θα αναβιώσει ξανά στις αίθουσες. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μερικά από τα πιο σημαντικά sci-fi horror των 50's που έγραψαν ιστορία θα προβληθούν σε εξαιρετική εικόνα και ήχο!

Αφιέρωμα στον Ισπανικό Τρόμο

εικόνα άρθρου (Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Νύχτες Τρόμου)

Alejandro Amenabar, Nacho Vigalondo, Alex de la Iglesia, Paco Plaza, Guillermo del Toro και άλλοι δημιουργοί που σημάδεψαν την Ισπανική κινηματογραφική ιστορία και έκαναν τον τρόμο, το κύριο κινηματογραφικό είδος στην Ισπανία!

Διαγωνιστικό Μεγάλου Μήκους

Το φεστιβάλ «Νύχτες Τρόμου» γεννήθηκε εξ αρχής για να φέρει στις ελληνικές αίθουσες μερικές από τις σημαντικότερες καινούργιες παραγωγές ταινιών τρόμου από ολόκληρο τον κόσμο.
Το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ αποτελείται από πολλές ταινίες παραγωγής 2015-2016, πολλές εξ αυτών σε πρώτη Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Πρεμιέρα!

Διαγωνιστικό Μικρού Μήκους

Φυσικά δεν θα λείψουν και οι δεκάδες ταινίες μικρού μήκους, που θα προβάλλονται πριν την κυρίως ταινία. 20 και πλέον ολοκαίνουργια shorts από όλο τον κόσμο, σε μια απολαυστική πρόγευση πριν το κυρίως πρόγραμμα.

Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

H ελληνική παραγωγή θα έχει και φέτος ενεργή συμμετοχή, με 8 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, όπου θα παραβρεθούν οι συντελεστές και το cast για να τα παρουσιάσουν και να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού μετά τη προβολή. Πέρα από τους έλληνες δημιουργούς που θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους, στο Horrorant Film Festival "Fright Nights" θα βρίσκονται και άλλοι επίσημοι καλεσμένοι από το εξωτερικό.

Special Events

Την 3η χρονιά, στο φεστιβάλ θα συμβούν και άλλα ωραία πράγματα:

4 συγγραφείς θα μιλήσουν σε μια παρουσίαση με θέμα «Η λογοτεχνία τρόμου στην Ελλάδα, η σύνδεση με τον κινηματογράφο». Θα ακολουθήσουν κληρώσεις όπου θα μοιραστούν βιβλία των συγγραφέων σχετικά με τον τρόμο και το σινεμά.
Η κριτική μας επιτροπή αποτελείται από σημαντικούς και έμπειρους ανθρώπους του χώρου, όπως ο Δημήτρης Κολιοδήμος, ο Αλέξανδρος - Ρωμανός Λιζάρδος, ο Βασίλης Γιαννάκης, ο Χρήστος Μουρούκης, ενώ το πέμπτο μέλος-έκπληξη θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες.

Η κριτική επιτροπή θα απονείμει τα ακόλουθα βραβεία:
Features

  • Horrorant Award to Best Film
  • Horrorant Award to Best Director
  • Horrorant Award to Best Screenplay
  • Horrorant Award to Best Male Acting
  • Horrorant Award to Best Female Acting
  • Horrorant Award to Best Cinematography
  • Horrorant Award to Best Special Effects

Shorts

  • Horrorant Award to the Best Greek Short Film
  • Horrorant Award to the Best International Short Film

Πληροφορίες

ΑΘΗΝΑ
Κινηματογράφους ΙΝΤΕΑΛ και ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ
Διάρκεια Φεστιβάλ: 12-18/05/2016

Θεσσαλονίκη
Κινηματογράφους ΒΑΚΟΥΡΑ 1 και 2
Διάρκεια Φεστιβάλ: 19-25/05/2016

Εισιτήριο: Απλό 6 ευρώ, Ημερήσιο 10 ευρώ, Full Pass 50 ευρώ

Το Horrorant Film Festival "Fright Nights" διοργανώνεται από το κινηματογραφικό δίκτυο FilmBoy (το κινηματογραφικό site www.filmboy.gr, το θεματικό site www.horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ισπανικής Πρεσβείας.

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer