Άρθρα :: Cinema-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

30.08
2017

6ο Πικ Νικ Urban Festival (30/8 – 1/9)

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (6ο Πικ Νικ Urban Festival (30/8 – 1/9))

Από τις 30 Αυγούστου ώς την 1η Σεπτεμβρίου 2017, ο χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς, στη Θεσσαλονίκη, θα γεμίσει καλαθάκια και καρό τραπεζομάντηλα για έκτη σερί χρονιά, και θα πλημμυρίσει με σινεμά και μουσική.

Ξεκινώντας από το δεύτερο σκέλος, την Τετάρτη 30 Αυγούστου η αυλαία θα ανοίξει με τους Yako Trio, που συνδέουν την παραδοσιακή ελληνική μουσική με την τζαζ ενώ στη συνέχεια, ο Βασίλης Πετρίδης, με τους Γκαϊλέ, θα παρουσιάσουν ένα κράμα παραδοσιακού, ρεμπέτικου και έντεχνου ήχου. Την Πέμπτη, 31 Αυγούστου, στη σκηνή του ΠΙΚ-ΝΙΚ ανεβαίνουν λίγο μετά τις 19.00 οι Cheek By Jowl, ένα αγγλόφωνο funk rock συγκρότημα με blues-soul στοιχεία και επιρροές από τη παγκόσμια pop σκηνή και ακολουθεί η Elinna, που παρουσιάζει την πρώτη προσωπική της δουλειά, σε ύφος indie rock και blues. Την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα του φετινού ΠΙΚ-ΝΙΚ, ο Δημήτρης Μπασλάμ παίρνει τη σκυτάλη, για να αφηγηθεί τις αγαπημένες μελωδικές ιστορίες του, ενώ το μουσικό κλείσιμο της φετινής διοργάνωσης, αναλαμβάνουν οι Caja Secreta, σε flamenco ρυθμούς και μελωδίες.

εικόνα άρθρου (6ο Πικ Νικ Urban Festival (30/8 – 1/9))

Προχωρώντας στο κυρίως κινηματογραφικό πιάτο, από το πρόγραμμα του ΠΙΚ-ΝΙΚ δεν λείπει, βέβαια, ούτε φέτος η ενότητα των ταινιών μικρού μήκους. Το Animasyros, το διεθνές φεστιβάλ ταινιών animation της Σύρου, συμπληρώνει φέτος τα δέκα του χρόνια και λίγο πριν την επετειακή του διοργάνωση, έρχεται στη Ρωμαϊκή Αγορά και φέρνει μαζί του κάποια από τα μικρού μήκους διαμαντάκια που έχουν προβληθεί τα τελευταία χρόνια, στη Σύρο. Από εκεί και έπειτα, την Τετάρτη 30/8, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα του ΠΙΚ-ΝΙΚ δεσπόζει το "La La Land", μία ιστορία αγάπης για εκείνους που ονειρεύονται, μια ταινία που έκαψε καρδιές, ισοφάρισε το ρεκόρ των 14 οσκαρικών υποψηφιοτήτων του "All About Eve" και του "Τιτανικού", και μας χάρισε ένα ονειρεμένο soundtrack. Την Πέμπτη 31/8, σειρά παίρνει ο "Captain Fantastic" και ο υπέροχος Βίγκο Μόρτενσεν, ο οποίος υποδύεται ένα αντισυμβατικό πατέρα μίας πέρα για πέρα αντισυμβατικής οικογένειας, ενώ την Παρασκευή 1/9 το ΠΙΚ-ΝΙΚ ρίχνει αυλαία με μία ρεζερβέ σουίτα στο "Grand Budapest Hotel" του λατρεμένου Γουές Άντερσον! Προτού σας παρουσιάσουμε το συνοπτικό πρόγραμμα του ΠΙΚ-ΝΙΚ, να αναφέρουμε, σε αυτό το σημείο, πως το εισιτήριο για την κάθε ημέρα του φεστιβάλ κοστίζει 3€, και παράλληλα να σας παραπέμψουμε στους εξής χρήσιμους συνδέσμους: α) στο site του Πικ Νικ Urban Festival και β) στη σελίδα του ΠΙΚ-ΝΙΚ στο facebook!

εικόνα άρθρου (6ο Πικ Νικ Urban Festival (30/8 – 1/9))

Το πρόγραμμα συνοπτικά

Τετάρτη 30/8

 • 19.00 Yako Trio
 • 20.00 Βασίλης Πετρίδης και οι Γκαϊλέ
 • 21.00 Ταινίες μικρού μήκους [επιμέλεια του Animasyros]
 • 21.15 LaLaLand

Πέμπτη 31/8

 • 19.00 Cheek by Jowl
 • 20.00 Elinna
 • 21.00 Ταινίες μικρού μήκους [επιμέλεια του Animasyros]
 • 21.15 Captain Fantastic

Παρασκευή 1/9

 • 19.00 Δημήτρης Μπασλάμ
 • 20.00 Caja Secreta
 • 21.00 Ταινίες μικρού μήκους [επιμέλεια του Animasyros]
 • 21.30 Grand Budapest Hotel

*Aναδημοσίευση από το cinedogs.gr, κινηματογραφικό συνεργάτη του Artcore magazine 

εικόνα αρθρογράφου (Aureliano Buendia)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Aureliano Buendia

Οργάνωσε τριανταδύο ένοπλες εξεγέρσεις και τις έχασε όλες. Απόκτησε δεκαεφτά αρσενικά παιδιά από δεκαεφτά διαφορετικές γυναίκες που εξοντώθηκαν όλα το ένα μετά το άλλο μέσα σε μια και μόνη νύχτα πριν το μεγαλύτερο φτάσει στην ηλικία των τριανταπέντε χρόνων. Ο ίδιος επέζησε μετά από δεκατέσσερις απόπειρες δολοφονίας, εβδομήντα τρεις ενέδρες κι ένα εκτελεστικό απόσπασμα. Έζησε, παρ' όλο που ήπιε με τον καφέ του μια δόση στρυχνίνης, που θα ήταν αρκετή για να σκοτώσει ένα άλογο.

Artcore magazine's footer