Άρθρα :: Συνεντεύξεις articles :: interviews

επιλογή γλώσσας
choose language

"Αυτό που είναι η φύση μας. Η απόλυτη στάση είναι ο θάνατος" - Blaise Pascal

Σελίδα 1 / 1

εμφάνιση ανά σελίδα :

 • 15
 • 30
 • 50
 • 100
06.04
2017
 • Στήλη: Συνεντεύξεις
 • Αρθρογράφος: Artcore

Γρηγόρης Χατζάκης: «Αναζητώ τη λειτουργία του θεάτρου ως πράξη»

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Γρηγόρης Χατζάκης: «Αναζητώ τη λειτουργία του θεάτρου ως πράξη»)
Τέσσερις ήρωες, βυθισμένοι στον κόσμο του διαδικτύου, χτίζουν προσωπικότητες και σχέσεις παίζοντας με το εδώ και το τώρα. Η Ρίτα και ο Ντύλαν και ο Φαίδρος και η Φάμκε είναι οι χαρακτήρες της ομώνυμης ακυκλοφόρητης μεταμοντέρνας κωμωδίας του Αύγουστου Κορτώ. Σύντομα, θα τους δούμε να «ζωντανεύουν» στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου, μέσα από τη διασκευή και τη σκηνοθετική ματιά του Γρηγόρη Χατζάκη. Συναντήσαμε τον σκηνοθέτη και κουβεντιάσαμε μαζί του για το έργο, τα social media και το θέατρο. 
21.02
2017

Εις Ελευθερίαν: Αφήγηση και βίωμα στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Εις Ελευθερίαν: Αφήγηση και βίωμα στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων)
«Ήρθα να σε πάρω μαζί μου ως τη θάλασσα! Θέλεις; Η Λουίζα ανεσήκωσε μετά δειλίας το βλέμμα από του χώματος. Ο νέος ίστατο τώρα όρθιος όπισθεν της θύρας του κήπου, επανέλαβε δε μετά σοβαρότητος: Θέλεις; Θέλω! απήντησεν. Κατείχε δε αυτήν έρως και έκστασις» (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου της Ελεωνόρας Σταθοπούλου «Εις Ελευθερίαν», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εστία)
29.11
2016
 • Στήλη: Συνεντεύξεις
 • Αρθρογράφος: Artcore

Κόρα Καρβούνη: Η Blanche στρέφεται στον πόθο για να νιώσει ζωντανή

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Κόρα Καρβούνη: Η Blanche στρέφεται στον πόθο για να νιώσει ζωντανή)
Συνάντησα την Κόρα Καρβούνη ένα σαββατιάτικο απόγευμα στο Γκάζι, λίγες ώρες πριν την παράσταση «Λεωφορείο ο Πόθος», στην οποία πρωταγωνιστεί. Όπως μου είπε, φροντίζει πάντα να πηγαίνει νωρίτερα στο θέατρο, για να προετοιμάζεται ψυχικά και σωματικά γι' αυτό που θα ακολουθήσει επί σκηνής. Η ηθοποιός είναι ήρεμη, ευδιάθετη και χαμογελαστή και εκπέμπει μια πολύ όμορφη ενέργεια στο χώρο. Μιλά με αγάπη και θαυμασμό για τον χαρακτήρα της Blanche. Κουβεντιάσαμε για ώρα για τον Tennessee Williams, το θέατρο, την τέχνη.
03.11
2016
 • Στήλη: Συνεντεύξεις
 • Αρθρογράφος: Artcore

Μαιευτήριο Comedy Club: Το μέρος όπου γεννιούνται τα αστεία

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Μαιευτήριο Comedy Club: Το μέρος όπου γεννιούνται τα αστεία)
Δεν έχω καμία διάθεση να μιλήσω για εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης, για αστικό περιβάλλον, για «τι μπορείς να κάνεις απόψε στην πόλη». Το stand up comedy έχει υπόσταση, ιστορία και φλεγόμενο παρόν∙ δεν είναι δεύτερη επιλογή για τίποτα. 
11.10
2016
 • Στήλη: Συνεντεύξεις
 • Αρθρογράφος: Artcore

Σπόροι που δεν ξεριζώνονται: Μια συζήτηση με τον Σταύρο, τη Χαρούλα και τον Τάκη

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Σπόροι που δεν ξεριζώνονται: Μια συζήτηση με τον Σταύρο, τη Χαρούλα και τον Τάκη)
Αφού ολοκλήρωσε μια πολύ πετυχημένη σειρά παραστάσεων, ο «Άγριος Σπόρος» φυτρώνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Επί Κολωνώ. Το κείμενο του Γιάννη Τσίρου αναλαμβάνει η Ομάδα Νάμα, με τις σκηνοθετικές οδηγίες της Ελένης Σκότη. Συνάντησα τους τρεις πρωταγωνιστές στον ατμοσφαιρικό χώρο του θεάτρου, στην οδό Ναυπλίου. Ο Τάκης Σπυριδάκης, η Ντάνη Γιαννακοπούλου και ο Ηλίας Βαλάσης μίλησαν για τους ρόλους τους, την παράσταση, τη μεταξύ τους συνεργασία και τη διαχρονικότητα του κειμένου. 
26.09
2016
 • Στήλη: Συνεντεύξεις
 • Αρθρογράφος: Artcore

Πέτρος Σεβαστίκογλου: «Το “Insensο” είναι ένας μονόλογος πάνω στην προδοσία και στον έρωτα»

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Πέτρος Σεβαστίκογλου: «Το “Insensο” είναι ένας μονόλογος πάνω στην προδοσία και στον έρωτα»)
Το “Insensο” αφηγείται την ιστορία μετά το “Senso” του Visconti. Μια Ιταλίδα ερωτεύεται έναν Αυστριακό αξιωματικό που την εγκαταλείπει και εκείνη πληγωμένη τον προδίδει και τον οδηγεί στο θάνατο. Το έργο του Δημητριάδη είναι ένας μονόλογος πάνω στον έρωτα, την ολοκλήρωση και τον εκμηδενισμό. Μετά από δύο παραστάσεις στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι της Πολωνίας, ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης της Φρυνίχου. Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη Πέτρο Σεβαστίκογλου για την παράσταση, το κείμενο και τα ζητήματα που πραγματεύεται.
09.03
2016
 • Στήλη: Συνεντεύξεις
 • Αρθρογράφος: Artcore

Πετώντας ελεύθερα με την Άννα Παναγιωτοπούλου

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Πετώντας ελεύθερα με την Άννα Παναγιωτοπούλου)
Kαθισμένη στο φουαγιέ του θεάτρου «ΑΥΛΑΙΑ» σ’ ένα τραπεζάκι κοντά στο παράθυρο, η Άννα Παναγιωτοπούλου μας περίμενε για μια ωραία συζήτηση, λίγo πριν ξεκινήσει η παράσταση του έργου «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», στην οποία συμμετέχει. Γοητευτική, προσιτή, χαμογελαστή και με όρεξη για κουβέντα μας έκανε να νιώσουμε άνετα από την πρώτη στιγμή. Ξεκινήσαμε να μιλάμε για την αδυναμία που έχει στα αγαπημένα της κατοικίδια με τα οποία μοιράζεται το σπίτι της στην Αθήνα. Η οικογένειά της, ο γιος της, το μικρό της εγγονάκι είναι από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή της και αναφέρεται σ’ αυτούς με πολλή περηφάνια. Στο τέλος της κουβέντας μας, συνειδητοποιήσαμε ότι απέναντί μας δεν είναι ούτε η Όλγα Χαρίτου, ούτε η Χριστίνα Μαρκάτου, ούτε η Δάφνη, ούτε η Μαντάμ Σουσού που έχουμε γνωρίσει… Είναι απλά η Άννα.
02.03
2016
 • Στήλη: Συνεντεύξεις
 • Αρθρογράφος: Artcore

Δημήτρης Αγαρτζίδης: «Η “Λούλα” ανοίγει ένα παράθυρο στο υπαρξιακό μας κενό»

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Δημήτρης Αγαρτζίδης: «Η “Λούλα” ανοίγει ένα παράθυρο στο υπαρξιακό μας κενό»)
Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βαγγέλη Ραπτόπουλου που σόκαρε και δίχασε στα τέλη των 90s, η «Λούλα» ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου από την ομάδα Elephas tiliensis. Μιλήσαμε με τον Δημήτρη Αγαρτζίδη, τον ένα εκ των δύο σκηνοθετών της παράστασης, σχετικά με το κείμενο, τη μεταφορά του στη σκηνή, τον ερωτισμό και την κρίση. 
19.02
2016
 • Στήλη: Συνεντεύξεις
 • Αρθρογράφος: Artcore

Γιώργος Χατζηπαύλου: «H σάτιρα και το αστείο υπάρχουν παντού, αρκεί να περιμένεις λίγο»

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Γιώργος Χατζηπαύλου: «H σάτιρα και το αστείο υπάρχουν παντού, αρκεί να περιμένεις λίγο»)
Πήραμε το δελτίο τύπου για την παράσταση «Σχεδόν Σαράντα» με τον Γιώργο Χατζηπαύλου και το δεύτερο πράγμα που σκεφτήκαμε ήταν να τον συναντήσουμε για μια κουβέντα (το πρώτο ήταν να κλείσουμε εισιτήρια). Έτσι, δαγκώνοντας πρώτα λίγο το στυλό, τύπου «σκέφτομαι τώρα ώριμα και με στυλ», ανοίξαμε το τεφτέρι και τον ρωτήσαμε διάφορα για το Stand Up Comedy γενικά, αλλά και για τις δικές του παραστάσεις. Πώς μπορεί ένα και μοναδικό πρόσωπο στη σκηνή να κρατάει την προσοχή του κοινού επί μιάμιση ώρα και να είναι τόσο παραστατικό χωρίς επιτηδευμένη κίνηση ή εφέ; Επίσης, πώς μπορεί τόσο χιούμορ να πηγάζει από έναν άνθρωπο, ώστε να γράφει ασταμάτητα τόσο πολλά κείμενα; Εσείς πώς θα χαρακτηρίζατε την επιλογή κάποιου να παρατήσει στα τριάντα του μια καλή και μόνιμη δουλειά για να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει; Εμείς, πάντως, θαρραλέα και αντισυμβατική. Κι αφού συμφωνήσαμε πως θα ήταν προτιμότερο να μιλάμε στον ενικό…
11.12
2015
 • Στήλη: Συνεντεύξεις
 • Αρθρογράφος: Artcore

Συνέντευξη: Ο Αυγουστίνος Κούμουλος στο σπίτι σας

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Συνέντευξη: Ο Αυγουστίνος Κούμουλος στο σπίτι σας)
Ο Αυγουστίνος Κούμουλος είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Καρόλου Κουν και εξαιρετικός χορευτής Latin, Ballroom, Μοντέρνου, Τζαζ, Σύγχρονου και Κλασικού Μπαλέτου, Hip Hop, Body Art... Βλέποντάς τον να παίζει στη σκηνή και να υποδύεται ρόλους, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στο ταλέντο του παρ’ όλο το νεαρό τα ηλικίας του κι έτσι μας παρακίνησε το ενδιαφέρον να τον γνωρίσουμε κι από κοντά. Κανονίσαμε λοιπόν, μια όμορφη κουβέντα μαζί του. Μας χάρισε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη και το χαμόγελό του καθόλη τη διάρκεια. 
04.12
2015
 • Στήλη: Συνεντεύξεις
 • Αρθρογράφος: Artcore

Συνέντευξη με τον Ιάκωβο Πατέλη

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Συνέντευξη με τον Ιάκωβο Πατέλη)
Ο κύριος Πατέλης μας χάρισε το κυριακάτικο πρωινό του με μια πολύ γλυκιά κουβέντα, που πιο πολύ με φιλική συζήτηση έμοιαζε παρά με μια τυπική συνέντευξη. Η καλή του διάθεση και η χαμογελαστή του φυσιογνωμία συνόδευαν κάθε του λέξη, γεγονός που μας έκανε να θέλουμε να του υποβάλλουμε συνεχώς ερωτήσεις μιας και το χιούμορ του φρόντιζε να αποφορτίζει το κάθε λεπτό.

Artcore magazine's footer