Άρθρα :: On Stage-Gazette articles :: on stage-gazette

επιλογή γλώσσας
choose language

22.02
2017
  • Column: On Stage-Gazette
  • Author: Artcore

Θεατρική Παράσταση: Η Περίπτωση του Δέϊμων Λαπλάς, του Βασίλη Παπαδόπουλου στο θέατρο Δημήτρης Ροντήρης

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Θεατρική Παράσταση: Η Περίπτωση του Δέϊμων Λαπλάς, του Βασίλη Παπαδόπουλου στο θέατρο Δημήτρης Ροντήρης)

«Υπάρχει, θα λέγαμε, στον κόσμο μας μια λεπτή ακαθόριστη γραμμή και παρότι τη βλέπουμε, μετακινείται διαρκώς. Τι είναι πραγματικό; Τι δεν είναι; Σε τι απόσταση ακριβώς βρίσκονται το ένα από το άλλο;» Ερωτήσεις που θέτουμε καθημερινά στους εαυτούς μας για όσα γνωρίζουμε, ή νομίζουμε πως γνωρίζουμε.

Βρισκόμαστε στο 1990 σε μια αίθουσα της νευρολογικής ψυχιατρικής κλινικής Άρκαμ. Εκεί η ψυχίατρος Δρ Έλενα Μακάβη ανακρίνει τον Δέϊμων Λαπλάς, ο οποίος κατηγορείται για την α' βαθμού δολοφονία μιας αγνοούμενης κοπέλας, της δεκαεξάχρονης Άννας Σμιθ. Κατά την εξιχνίαση του εγκλήματος όμως, η πραγματικότητα σταδιακά διαστρεβλώνεται και οι δυο χαρακτήρες παρατάσσονται σε θέσεις μάχης, καθώς απειλούνται, σωματικά και νοητικά.
‎Μέσα από το σασπένς και την περιρρέουσα μυστηριώδη ατμόσφαιρα, ο γοτθικός τρόμος καθηλώνει και συνεπαίρνει το κοινό όλων των τεχνών, που επιλέγει να μη φοβηθεί το φόβο. «Η Περίπτωση του Δέϊμων Λαπλάς» είναι το πρώτο ελληνικό θεατρικό έργο, με αναφορές στους μεγαλύτερους μετρ του τρόμου παγκοσμίως.
Οι παραστάσεις θα δοθούν με ελεύθερη συνεισφορά και λίστα καλεσμένων. 

Συντελεστές

Έργο-Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαδόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλίνα Σαπρανίδου
Σκηνογράφος: Νικόλας Κυριαλλίδης
Ενδυματολόγος: Λύδια Μαγαλιού
Υπεύθυνη φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα
Μουσική-Σχεδιαστής ήχου: Μιχάλης Κυριαλλίδης
Make-up artist: Κατερίνα Βλάχου
Τεχνικός ήχου: Γιώργος Παπαγεωργίου
Concept artist: Αλέξης Τουπάϊ
Σύμβουλος επικοινωνίας: Λιλιάνα Αβρούσιν
Μακέτα αφίσας: Χάρης Σπυρόπουλος
Παίζουν: Φωτεινή Μπιρλή και Βασίλης Παπαδόπουλος 

Πληροφορίες

Θέατρο Δημήτρης Ροντήρης
Φρυνίχου 10, Αθήνα, 105 58
Πρεμιέρα: 24 Φεβρουαρίου στις 21:00
Ημέρες και ώρες: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Διάρκεια παράστασης: 70'
τηλ. 2114 089 670

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer