Άρθρα :: Ανα-Παραστάσεις articles :: re-plays

επιλογή γλώσσας
choose language

"Αυτό που είναι η φύση μας. Η απόλυτη στάση είναι ο θάνατος" - Blaise Pascal

Σελίδα 1 / 2

εμφάνιση ανά σελίδα :

09.05
2017

Στον ψηφιακό κόσμο της Ρίτας, του Ντύλαν, του Φαίδρου και της Φάμκε

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Στον ψηφιακό κόσμο της Ρίτας, του Ντύλαν, του Φαίδρου και της Φάμκε)
Η Ρίτα, ο Ντύλαν, ο Φαίδρος και η Φάμκε είναι τέσσερις άνθρωποι της σημερινής Αθήνας. Εγκλωβισμένοι στις μικροσκοπικές γκαρσονιέρες τους ή στα φανταχτερά περασμένα μεγαλεία, δημιουργούν περσόνες στα social media και επιχειρούν να «ξεφύγουν» μέσα από αυτές. 
02.05
2017

Γράμματα σε ένα φίλο Γερμανό: Το μανιφέστο του Camus από τη ΘΕ.Σ.Η.

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Γράμματα σε ένα φίλο Γερμανό: Το μανιφέστο του Camus από τη ΘΕ.Σ.Η.)
Πριν από λίγες μέρες, είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε μια παράσταση της Θεατρικής Συντροφιάς Ηρακλείου, βασισμένη στο έργο του Albert Camus «Γράμματα σε ένα φίλο Γερμανό». Η παράσταση φιλοξενήθηκε στο Blackbox του Θεάτρου Επί Κολωνώ για τρεις μόνο μέρες. 
10.02
2017

Θεατρικός Φλεβάρης: 4+1 ιδιαίτερες παραστάσεις

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Θεατρικός Φλεβάρης: 4+1 ιδιαίτερες παραστάσεις)
Μικρές και μεγάλες σκηνές φυτρώνουν και ανθίζουν στις γωνιές της Αθήνας, προσφέροντας μια πληθώρα παραστάσεων κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου και διαφορετικών σκηνοθετικών οπτικών. Επιλέξαμε πέντε παραστάσεις για τον Φλεβάρη. Καλή θέαση!
10.12
2016

Θεατρικός Δεκέμβρης: Τέσσερις χειμερινές θεατροπροτάσεις

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Θεατρικός Δεκέμβρης: Τέσσερις χειμερινές θεατροπροτάσεις)
Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά – και τι καλύτερο από το χουχούλιασμα σε κάποια θεατρική αίθουσα! Οι επιλογές είναι πολλές και απευθύνονται σε όλα τα γούστα. Κωμωδίες και δράματα, μιούζικαλ και σωματικές performances, μονόλογοι και διαδραστικές παραστάσεις, παιδικό θέατρο... με μια βόλτα στις γειτονιές της πόλης αντιλαμβανόμαστε ότι το εύρος των επιλογών είνα μεγάλο. Αποχαιρετάμε, λοιπόν, το 2015 με τέσσερις πολύ ιδιαίτερες παραστάσεις που επιλέξαμε για εσάς. Καλή θέαση!
05.12
2016

Στη σιωπή, του Δημ. Λέντζου: Διάλογος με την Απουσία

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Στη σιωπή, του Δημ. Λέντζου: Διάλογος με την Απουσία)
Ένα τραπέζι με δυο καρέκλες, δυο πιάτα, δυο ζεύγη μαχαιροπήρουνα, δυο ποτήρια με κρασί. Ένα βάζο με λουλούδια στη μέση. Ένας άντρας, απέναντι σε μια άδεια καρέκλα. Απέναντι στη γυναίκα που αγαπά βαθιά. Έχει να ακούσει τη φωνή της είκοσι πέντε χρόνια εξαιτίας ενός μυστικού, ενός ψέματος. Ο ήρωας εκθέτει μπροστά της και μπροστά μας την ιστορία τους. Και προσπαθεί να την πείσει να του μιλήσει ξανά. 
18.11
2016

Αγαπητή Ελένα: Μια ομηρία επί σκηνής

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Αγαπητή Ελένα: Μια ομηρία επί σκηνής)
Τέσσερις τελειόφοιτοι μαθητές επισκέπτονται τη δασκάλα τους, Ελένα Σεργκέγεβνα, με αφορμή τα γενέθλιά της. Έχουν μόλις δώσει εξετάσεις για να μπουν στο πανεπιστήμιο. Η ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι γιορτινή: της προσφέρουν λουλούδια, ανοίγουν σαμπάνιες, χορεύουν. Όμως πίσω από την επίσκεψη κρύβεται ένα βαθύτερο κίνητρο. Έτσι, η γιορτινή διάθεση μετατρέπεται σε κατάσταση ομηρίας και οι σκοτεινές πλευρές των χαρακτήρων βγαίνουν στην επιφάνεια. 
12.11
2016

Στη χώρα μου, λένε ότι το Τσέρνομπιλ είναι ένα δέντρο που μεγαλώνει

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Στη χώρα μου, λένε ότι το Τσέρνομπιλ είναι ένα δέντρο που μεγαλώνει)
Στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στην Κυψέλη κάθε Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιείται ένας ουκρανέζικος γάμος. Kαλεσμένοι είναι οι θεατές και «οικοδεσπότες» είναι οι ηθοποιοί. Η εορταστική διάθεση μεταβάλλεται συνεχώς, καθώς αρχίζουν να μοιράζονται ιστορίες από το Τσέρνομπιλ. Τραγικές ιστορίες, παράξενες ιστορίες, αναμνήσεις ενηλίκων και μνήμες μικρών παιδιών, αφηγήσεις που συνθέτουν ένα παζλ, περιγράφοντας πώς άλλαξε η καθημερινότητα μετά το πυρηνικό ατύχημα του Απριλίου του 1986. 
09.11
2016

Θεατρικός Νοέμβρης: Τέσσερις θεατρο-προτάσεις

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Θεατρικός Νοέμβρης: Τέσσερις θεατρο-προτάσεις)
Μεταμοντέρνο θέατρο, σωματικό θέατρο, κοινωνικό θέατρο, μονόλογοι... Ο Νοέμβρης μπήκε δυναμικά με ιδιαίτερες παραστάσεις: πρωτότυπες σκηνοθετικές ματιές, δυνατές ερμηνείες και συγκλονιστικά κείμενα, σε ζεστούς, αγαπημένους χώρους στις γειτονιές της Αθήνας. Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τέσσερις παραστάσεις που μπορείτε να δείτε αυτόν τον μήνα και σας τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα!
02.11
2016

«Λεωφορείο ο Πόθος» από την Ομάδα Νάμα: Το όμορφο όνειρο, το χαμένο όνειρο

εικόνα εξωφύλλου άρθρου («Λεωφορείο ο Πόθος» από την Ομάδα Νάμα: Το όμορφο όνειρο, το χαμένο όνειρο)
Σε ένα φτωχικό διαμέρισμα της Νέας Ορλεάνης ζει η Stella Dubois, με καταγωγή από κάποια αριστοκρατική οικογένεια του Νότου, μαζί με τον Πολωνό μετανάστη σύζυγό της, Stanley Kowalski. Η ζωή τους – με τις βίαιες και τις τρυφερές στιγμές της – διαταράσσεται από τον ερχομό της μεγάλης αδερφής της Stella, της κυκλοθυμικής και αλλόκοτης Blanche Dubois, που καταφεύγει στη Νέα Ορλεάνη έχοντας χάσει τα πάντα και αναζητώντας μια καινούρια αρχή. 
18.10
2016

Το τσίμπημα της σφήκας: Γι' αυτούς που έζησαν, γι' αυτούς που «έφυγαν»

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Το τσίμπημα της σφήκας: Γι' αυτούς που έζησαν, γι' αυτούς που «έφυγαν»)
Η ομάδα Rapel παρουσιάζει την παράσταση «Το τσίμπημα της σφήκας», ένα έργο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, γραμμένο και σκηνοθετημένο από την Ισμήνη Πρωίου. Η παράσταση διακρίθηκε στο περσινό Off - Off Athens Festival και επιστρέφει φέτος στη σκηνή Black Box στο Θέατρο Επί Κολωνώ. 
05.10
2016

Θεατρικός Οκτώβρης. Μέρος Α: Πέντε παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Θεατρικός Οκτώβρης. Μέρος Α: Πέντε παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε)
Από τον Ibsen στον Καραγάτση κι από τον Tennessee Williams στην Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, οι επιλογές είναι αμέτρητες στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας. Επιλέξαμε και σας προτείνουμε πέντε παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. 
08.09
2016

Θεατρικός Σεπτέμβρης: Τέσσερις παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Θεατρικός Σεπτέμβρης: Τέσσερις παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε)
Πλησιάζει το τέλος του καλοκαιριού. Οι θερινές περιοδείες ολοκληρώνονται και επιστρέφουν στην Αθήνα, ενώ οι θίασοι και τα θεατρικά σχήματα προετοιμάζονται για τις παραστάσεις της χειμερινής σεζόν. Επιλέξαμε και σας προτείνουμε τέσσερις παραστάσεις για να ξεκινήσει θεατρικά ο Σεπτέμβρης. 
01.09
2016

20 μέρες θεάτρου και τέχνης στου Ζωγράφου

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (20 μέρες θεάτρου και τέχνης στου Ζωγράφου)
Οι 30οί Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων ξεκινούν σήμερα, Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Ζωγράφου – και το πρόγραμμά τους φαίνεται πολύ ελκυστικό...
11.04
2016

Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι: Και ο ένοχος είναι...

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι: Και ο ένοχος είναι...)
Ο Bertolt Brecht (Μπέρτολτ Μπρεχτ) στο έργο του «Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι» σχολιάζει την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία και όλους εκείνους που μπορούσαν να αντιδράσουν, αλλά δεν το έκαναν. Ένα κείμενο ζωντανό, ειρωνικό και, δυστυχώς, πάντα επίκαιρο. Παρακολουθήσαμε την παράσταση «Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι» σε σκηνοθεσία Αγγελικής Καρυστινού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. 
19.01
2016

Τα ωραία χέρια μας: Tαφής εγκώμιον

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Τα ωραία χέρια μας: Tαφής εγκώμιον)
Η παράσταση «Τα ωραία χέρια μας», σε σύλληψη και σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα, είναι ένα κολάζ εικόνων-δράσεων με θέμα την αποξένωση, τη μοναξιά, τις αγωνιώδεις προσπάθειες των υποκειμένων για επαφή. Τα υποκείμενα πασχίζουν να βρουν μία διέξοδο από ένα πνιγερό περιβάλλον, ένα περιβάλλον που μυρίζει θάνατο. Όλη η διαδικασία, χορογραφημένη τελετουργικά, θυμίζει επιστροφή σε μια νεκρή ανάμνηση, αναπαράσταση και ταυτόχρονα απώθησή της. Στόχος: η εύρεση νοήματος μέσα στο παράλογο. Η κάθαρση. 

Artcore magazine's footer