Ο Arno Rafael Minkkinen επί τέσσερις δεκαετίες φωτογραφίζει το γυμνό του σώμα με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναδεικνύει την ομορφιά του φυσικού τοπίου όπου βρίσκεται, και με τις στάσεις του σώματος παίζει με το φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας εξωπραγματικές εικόνες. Αν και πρόκειται για αυτοπορτραίτα, ο πραγματικός πρωταγωνιστής των εικόνων του Minkkinen είναι το τοπίο.
Φωτογραφία από Stefan Wermuth
Φωτογραφία από Peter Izzard
Φωτογραφία από Stringer
Φωτογραφία από Kostas Katsos
Ο Γιάννης Κουνέλλης είναι ίσως ο πιο αναγνωρισμένος διεθνώς Έλληνας εικαστικός του 20ού αιώνα. Η μακρόχρονη πορεία του στις εικαστικές τέχνες του χάρισε πολλές επιτυχίες, κυρίως στην Ιταλία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου αναδείχθηκε σε κεντρική φυσιογνωμία της μεταμοντέρνας τέχνης.
Η ΕΝΙΑ Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 την ομαδική έκθεση “Back to basics: Text” σε επιμέλεια της Αρτέμιδος Ποταμιάνου.
Φωτογραφία από Peter James McMurray από το group του Artcore στο flickr
Φωτογραφία από Alexandros Binopoulos από το group του Artcore στο flickr
Φωτογραφία από Teovel Iradon
Φωτογραφία από Jon Cartledge από το group του Artcore στο flickr
Φωτογραφία από Τσουπάκης Μάκης
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. φιλοξενεί μία από τις πληρέστερες και πιο ενδιαφέρουσες συλλογές Ελλήνων καλλιτεχνών, αυτή του Σταύρου Τσιγκόγλου. Η έκθεση παρουσιάζει πάνω από 200 έργα και διαγράφει την λαμπρή πορεία της ελληνικής τέχνης από τον 19ο αιώνα έως και σήμερα.
Φωτογραφία από Ελένη Γκουβάτσου
Φωτογραφία από Issei Kato
Φωτογραφία από Κατσίγιαννη Κική
Αναδύθηκε στους σουρρεαλιστικούς κύκλους της μεσοπολεμικής Ευρώπης, αφήνοντας ως παρακαταθήκη τους αξιομνημόνευτους ονειρικούς πίνακές της. Η ζωή της σημαδεύτηκε από δραματικά γεγονότα, που στιγμάτισαν την ψυχοσύνθεσή της κι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο ύφος των έργων της.
Φωτογραφία από Hiroki Kondo
Φωτογραφία από Δημήτρης Αλεξάκης
Φωτογραφία από Kenny Ngai
Φωτογραφία από Μπίνος Λεωνίδας
Φωτογραφία από Ibraheem Abu Mustafa
Όσα και αν ειπωθούν για τον Michelangelo Buanarotti δεν είναι αρκετά για να παρουσιάσουν πλήρως το βάθος ενός καλλιτέχνη που πριν από πέντε αιώνες ήταν ίσως η κυρίαρχη μορφή της Ιταλικής Αναγέννησης. Γλύπτης, ζωγράφος, αρχιτέκτονας, ακόμη και ποιητής, δημιούργησε μνημειώδη έργα που θεωρούνται από τις σημαντικότερες στιγμές της δυτικής τέχνης, αφήνοντας πίσω του μια τιτάνια κληρονομιά.
Φωτογραφία από Spiros Soueref από το group του Artcore στο flickr
To Her/She Senses: Imag(in)ed Malady Project δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα συνηθισμένο καλλιτεχνικό project. Πρώτον, πραγματοποιήθηκε από δύο πολύ καλές φίλες–καλλιτέχνιδες και, δεύτερον, διατάραξε τα όρια μεταξύ της ενσυναίσθησης και της ταύτισης, της τέχνης και της ζωής, του Εγώ και του άλλου. Θέτοντας στο επίκεντρο την ασθένεια, το project αποκάλυψε τη συχνά επικίνδυνη συναισθηματική επικοινωνία των καλλιτεχνών κατά τη διεξαγωγή του έργου και την ψυχική ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ δύο ατόμων που βιώνουν την ίδια κατάσταση, ωστόσο με πολύ διαφορετικό τρόπο.
Φωτογραφία από Απόστολος Ζάγκος
Φωτογραφία από Μένια Μπογέα
Φωτογραφία από Βουβουσίρα Στεφανία
Ο Νικόλαος Γύζης αποτελεί για την Ελλάδα και την ιστορία της κάτι παραπάνω από έναν σπουδαίο ζωγράφο, σχεδιαστή και χαράκτη. Είναι μία προσωπικότητα που συνέβαλε τα μέγιστα στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής ταυτότητας του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και ένας από τους πνευματικούς ηγέτες της διεθνούς φήμης «Σχολής του Μονάχου».