Το κίνημα De Stijl δημιουργήθηκε στην Ολλανδία στις αρχές του προηγούμενου αιώνα μα κατάφερε να καθιερωθεί και να επηρεάσει πολλούς και ποικίλους τομείς σε όλο τον κόσμο μέχρι και σήμερα.
Η Τέχνη βρίσκεται παντού, ολόγυρά μας. Στα γκράφιτι, στις αφίσες, στο χρώμα των τοίχων, στα έπιπλα, στα τραγούδια, στα βιβλία, στη φύση, παντού. Θα μας αρέσει κάτι και ίσως το φωτογραφίσουμε, θα μας εμπνεύσει κάτι άλλο και μπορεί να το ζωγραφίσουμε, θα ονειρευτούμε έναν διαφορετικό κόσμο και θα τον δημιουργήσουμε. Και να που η τύχη θα τα φέρει έτσι και θα γνωρίσουμε ανθρώπους που εμπλέκονται με την Τέχνη με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Η κουβέντα μαζί τους θα κυλήσει αυθόρμητα, γύρω από το αγαπημένο μας θέμα. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι και η Άννα Κάντα. Όταν της ζήτησα να μοιραστεί μαζί μου τις σκέψεις της, δεν δίστασε να μου δώσει μια απολαυστική συνέντευξη.
Για την καλλιτέχνη και εικονογράφο Rebecca Guay, αυτό που δίνει αξία σε ένα έργο τέχνης είναι η ενεργοποίηση του συναισθηματικού κόσμου του θεατή, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην παρουσία της ανθρώπινης μορφής. Ένας διαφορετικός κόσμος γεννιέται μέσα από τους πίνακές της. Σε αυτόν, οι συνήθως γυμνές φιγούρες εμπλέκονται με τη φύση και αναμεταξύ τους και συχνά αιχμαλωτίζονται στο ενδιάμεσο μιας κίνησης.
Αντικείμενα υψηλής ραπτικής ή εκθεσειακά αντικείμενα;
Οι φωτογραφίες είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και πολύτιμο τεκμήριο των ευτυχισμένων και μοναδικών στιγμών μας. Η φωτογραφία γάμου ειδικά, είναι μια μεγάλη και αρκετά επικερδής επιχείρηση στην οποία μπορείς να συναντήσεις από τους χειρότερους μέχρι και τους καλύτερους φωτογράφους. Εδώ θα συναντήσουμε μερικούς από τους καλύτερους.
Στις εικόνες του, ο Ιρανός Hossein Zare, πλάθει έναν κόσμο βγαλμένο από κάποιο όνειρο. Μέσα σε αυτόν, μια ανθρώπινη φιγούρα, μόνη, βρίσκεται σε μια αναζήτηση που δε φαίνεται να έχει τέλος.