Μία έκθεση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αποδεικνύει πως η τέχνη μπορεί να αποτελέσει καταφύγιο στην εποχή της ανεργίας.
H Vanessa Winship ταξιδεύει στην ανατολική πλευρά της Ευρώπης και μας μεταφέρει ασπρόμαυρες καθημερινές εικόνες ενός κόσμου, διαφορετικού από τον δικό μας.
Η γλώσσα της ακινησίας.Φως, όπως οι πρώτες ακτίνες του λυκόφωτος που μπαίνουν μέσα από μια κουρτίνα, όταν ακόμα και η σκόνη φαίνεται να ακτινοβολεί με κάποιο κρυφό σκοπό ή νόημα. Ο μοναχικός ήχος του δικού σου βήματος που αντηχεί στους δρόμους μιας έρημης πόλης. Και σε κάθε κτίριο να τρεμοπαίζει μία εικόνα βωβού κινηματογράφου, σαν τις ξεθωριασμένες αναμνήσεις.
Μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει κανείς στη φωτογραφία δρόμου είναι η φωτογράφιση άγνωστων ανθρώπων και η πιθανή αρνητική αντιμετώπιση που μπορεί να έχεις από αυτούς. Ο Benoit Paillé ξεπερνά τις δυσκολίες και δημιουργεί ένα ξεχωριστό project, το οποίο έχει ως πρωταγωνιστές άγνωστους ανθρώπους.
Ο διευθυντής της αρχιτεκτονικής σχολής της Μπαρτσελόνα, Elias Rogent, δίνοντας το πτυχίο στον Gaudi, είπε: «Ποιος ξέρει αν έχουμε δώσει αυτό το πτυχίο σε έναν τρελό ή σε μία ιδιοφυΐα. Ο χρόνος θα το δείξει!». Κι ο χρόνος απάντησε…
O Bert Teunissen, γεννημένος το 1959, είναι ένας Ολλανδός φωτογράφος, ο όποιος από το 1966 φωτογραφίζει Ευρωπαϊκά σπίτια που χτίσθηκαν πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τους κατοίκους τους, και τα παρουσιάζει στο βιβλίο του με τίτλο “Domestic Landscapes : A portrait of Europeans at home”.
Πρωτοείδα τις εικόνες του πριν μερικά χρόνια και ακόμα και σήμερα τις ξαναβλέπω με το κυρίαρχο δέος της πρώτης φοράς. Φωτογράφος του LIFE και του πρακτορείου ΜAGNUM PHOTOS, o Eugene Smith θεωρείται σήμερα δικαίως, ως ένας από τους μεγάλους δασκάλους στο χώρο της φωτογραφίας. Περιεχόμενο (Ελληνικά)
Ένα ταξίδι στον χώρο της τέχνης, μέσα από το Google Art Project ή πώς να αποκτήσετε τα αγαπημένα σας έργα τέχνης από τον καναπέ του σπιτιού σας.