Άρθρα :: Visual Arts-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

18.11
2015

Ολοκληρώθηκε η δράση του 1ου φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης Orange Water

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Ολοκληρώθηκε η δράση του 1ου φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης Orange Water)

Στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του Ολλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών, το 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης ORANGE WATER ολοκλήρωσε τις δράσεις, σε μια βραδιά όπου ο Ολλανδός Πρέσβης κος Caspar Veldkamp παρουσίασε τον κατάλογο του Φεστιβάλ. 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ κος Αποστόλης Ζολωτάκης και η Διευθύντρια Λειτουργίας και Ανάπτυξης του Φεστιβάλ και Βοηθός επιμελητή κα Κέλλυ Αθανασιάδου ξενάγησαν τον Ολλανδό πρέσβη στους χώρους της τελευταίας έκθεσης της πολυσυζητημένης διοργάνωσης, στην οποία παρουσιάζονται επιλογές έργων του Φεστιβάλ από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Κατόπιν, μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό του Διευθυντή του Ολλανδικού Ινστιτούτου, o οποίος τόνισε την αμέριστη υποστήριξη του Ινστιτούτου στις δράσεις του φεστιβάλ, πήραν τον λόγο οι συντελεστές του Φεστιβάλ κος Αποστόλης Ζολωτάκης και κα Κέλλυ Αθανασιάδου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ιδέα δημιουργίας του Φεστιβάλ, το όραμά τους και φυσικά ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες που πρόσφεραν την απαραίτητη πρώτη ύλη υλοποίησης του Φεστιβάλ. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιστισμού, κου Βέλτσου, εφόσον το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού της Ελλάδας. Τέλος, ο Ολλανδός πρέσβης κος Caspar Veldkamp στον λόγο του αναφέρθηκε στους στόχους του Φεστιβάλ και την επιτυχημένη πραγματοποίησή τους μέσα από τις δράσεις του Φεστιβάλ, ενώ τόνισε τη αμέριστη στήριξη της Πρεσβείας στο έργο των συντελεστών του Φεστιβάλ.

Η βραδιά έκλεισε με χαλαρή κουβέντα μεταξύ των προσκεκλημένων και του κόσμου που παρευρέθηκε στον κήπο του Ολλανδικού Ινστιτούτου. 

Υπενθυμίζουμε ότι το 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονής Τέχνης ORANGE WATER παρουσίασε, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με μεγάλη επιτυχία, δράσεις σε Κρήτη και Πάρο, ενώ επέστρεψε στην Αθήνα παρουσιάζοντας και ολοκληρώνοντας τις δράσεις στο χώρο του THE LOFT και στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών, όπου παρουσιάζεται έως 19 Νοεμβρίου η τελευταία του έκθεση. 

Το γενικό εννοιολογικό πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ είναι το «Τοπίο Μνήμης» και στις εκθέσεις παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής και γλυπτά, που εκτείνονται από τον ρεαλισμό και την Conceptual Artμέχρι την απόλυτη αφαίρεση. 

Το 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης ORANGE WATER ήδη προετοιμάζεται για τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί πλέον θεσμό στα εικαστικά δρώμενα της χώρας μας. 

Χορηγός Επικοινωνίας: artcoremagazine.gr

 

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer