Άρθρα :: Visual Arts-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

29.01
2016

Έκθεση Ζωγραφικής: In the Wild

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Έκθεση Ζωγραφικής: In the Wild)

Η Blender Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Δανάης Μεγγρέλη με τίτλο “In the Wild”. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 19:00.

Η καλλιτέχνης επιθυμεί να μεταφέρει το θεατή σε έναν κόσμο ο οποίος υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν απρόσιτος και επικίνδυνος. Επιλεγμένα είδη από το ζωικό βασίλειο πρωταγωνιστούν στα έργα της αποτελώντας αναμφισβήτητα τη βασική πηγή έμπνευσης. Η ίδια, στρέφεται στην παρατήρηση του άγριου φυσικού τοπίου ξεφεύγοντας από το καλοκαιρινό αστικό περιβάλλον και τα πορτραίτα λουόμενων που παρουσίασε στην πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο “In the Deep”.

Αντιμετωπίζει το καινούριο της θέμα με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο ζωντανεύοντας τις μορφές άγριων ζώων στους καμβάδες της με απόλυτη φυσικότητα. Αναζητά ομοιότητες με τον άνθρωπο στις ζωώδεις εκφράσεις τους συνθέτοντας την «κοινωνία των ζώων». Επιδιώκει να τα πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο και κατά κάποιο τρόπο να τα εξημερώσει και να τα τοποθετήσει πλάι στον άνθρωπο. Η Μεγγρέλη, σε κάποιες περιπτώσεις επιλέγει οι μορφές της να κοιτούν κατάματα το θεατή, ενώ σε κάποιες άλλες, τις παρουσιάζει αμέριμνες στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι δυναμικές πινελιές σε συνδυασμό με τα αχνά περιγράμματα που συχνά απουσιάζουν, προσδίδουν κίνηση και ζωντάνια στα ζώα. 

Πρόκειται για την τρίτη ατομική έκθεση της Δανάης Μεγγρέλη και θα φιλοξενηθεί στη Blender Gallery από 4 Φεβρουαρίου ως τις 27 Φεβρουαρίου 2016.

Επιμέλεια: Άνθεια Κώτση

Πληροφορίες

The Blender Gallery
Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα, 16674
Ωράριο Λειτουργίας 
Τρίτη-Παρασκευή: 10:00 - 19:00
Σάββατο: 12:00 - 16:00 
Κυρ.-Δευτ.: κλειστά 

*Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer