Άρθρα :: Visual Arts-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

09.02
2016

Έκθεση Ζωγραφικής: Ετεροενότητα

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Έκθεση Ζωγραφικής: Ετεροενότητα)

Ο ζωγράφος Πέτρος Γκοσιόπουλος ετοιμάζει την 11η έκθεση ζωγραφικής στον εκθεσιακό χώρο του Art Core (Μακεδονικής Αμύνης 5) στη Θεσσαλονίκη με θεματικό τίτλο «ΕΤΕΡΟΕΝΟΤΗΤΑ». Η έκθεση θα διαρκέσει απο τις 13 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2016. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στις 13 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00 μ.μ. Την έκθεση επιμελείται η Αρβανιτίδου Άννα-Μαρία.

εικόνα άρθρου (Έκθεση Ζωγραφικής: Ετεροενότητα)

Η «ΕΤΕΡΟΕΝΟΤΗΤΑ» είναι μια σειρά απο εννέα εξπρεσιονιστικές ελαιογραφίες που πραγματεύονται την ανθρώπινη μορφή. Πιο συγκεκριμένα το ανθρώπινο πορτέτο μέσα στην πολλαπλότητα του. Πρόκειται για εννέα βιωματικές προσωπογραφίες ατόμων που λειτουργούν μέσα σε μια ομάδα αλληλεγγύης και εκφράζουν ολιστικά τις ποιότητες της ανθρώπινης ύπαρξης. Το θηλυκό και το αρσενικό όχι ως ενέργεια φύλου αλλά ως ενέργεια που δονεί ολόκληρο το σύμπαν και κατα συνέπεια την ίδια την ανθρώπινη υπόσταση. Εδώ ο άνθρωπος ως πολλαπλή φύση εκφράζει το θηλυκό και το αρσενικό ταυτόχρονα, τις θετικές και αρνητικές συχνότητες απαλλαγμένος από οποιαδήποτε ενοχή ή κοινωνική σύμβαση.

Λίγα λόγια για τον Καλλιτέχνη

Ο Πέτρος Γκοσιόπουλος είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχών (ΑΠΘ) με ειδίκευση στη Ζωγραφική στο εργαστήριο της Τέτας Μακρή. Παρακολούθησε εντατικά σεμινάρια ''Art Therapy'' στη Σχολή Καλών Τεχνών στη Brera του Μιλάνου (2002-2003) και σε στην ένωση Καθηγητών Καλλιτεχνικών μαθημάτων. Συμμετείχε στην έκθεση «Για την ελπίδα» στην αίθουσα Τέχνης Παρατηρητής (Θεσσαλονίκη 2000), στην «Ανοιχτές Πόρτες» στη Σχολή Καλών Τεχνών (2001-2002), στην Biennale της Σχολής Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου, στο Πεδίο δράσης Κόδρα 02 στην «Παραθιναλός» (2002). Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις όπως στην «Ανθρώπινη μορφή στην Τέχνη» στην Αθήνα το 2010 και στο Αθλητικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με τους απόφοιτους της Σχολής Καλών Τεχνών το 2011. Τέλος, έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις στο Μύλο το 2006 και στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων στην Αθήνα το 2008.

Πληροφορίες

ART CORE
Μακεδονικής Αμύνης 5, Θεσσαλονίκη
Διάρκεια: 13-26 Φεβρουαρίου 

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer