Άρθρα :: Visual Arts-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

28.09
2015

Έκθεση: Mechanical Magic, του Γιάννη Σίμου

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Έκθεση: Mechanical Magic, του Γιάννη Σίμου)

To BlackBox Photography άνοιξε τις πόρτες του για την έκθεση “Mechanical Magic” του φωτογράφου Γιάννη Σίμου την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στην οδό Μαυρομιχάλη 52 στα Εξάρχεια.

To BlackBox Photography είναι ένας χώρος αφιερωμένος στη φωτογραφική δημιουργία που, μέσα από τη διεξαγωγή φωτογραφικών σεμιναρίων και τη φιλοξενία εκθέσεων, φιλοδοξεί να εμπλουτίσει τον πολιτιστικό διάλογο της πόλης. Η έκθεση “Mechanical Magic” παρουσιάζει δείγμα της δουλειάς του φωτογράφου Γιάννη Σίμου στην Ινδία και πραγματεύεται τη δυναμική της ίδιας της φωτογραφικής απεικόνισης. 

O Γιάννης Σίμος (1981) είναι φωτογράφος και δάσκαλος φωτογραφίας. Έχει εργαστεί σε projects στην Αθήνα, τα Βαλκάνια και την Ουκρανία, την Τουρκία, την Ινδία και το Ιράν. Διακρίθηκε στο διαγωνισμό City Streets, υπό την αιγίδα του Βρετανικού Συμβουλίου, και συμμετείχε σε workshop του φωτογράφου Νίκου Οικονομόπουλου, όπου και φωτογράφησε για δώδεκα μήνες στους δρόμους της Αθήνας το πολυπολιτισμικό στοιχείο της πόλης. Δουλειά του έχει δημοσιευτεί στο Lens Culture και έχει εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Από το 2008 μέχρι το 2015 παρέδιδε σεμινάρια ιστορίας της Φωτογραφίας στον Πολιτιστικό Όμιλο του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα επιμελείτο τις ετήσιες εκθέσεις των φοιτητών του ομίλου. 

Η έκθεση διαρκεί μέχρι την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 18:00 - 21:00, Δευτέρα έως Κυριακή 

Μαυρομιχάλη 52 Αθήνα, 2ος όροφος 

Είσοδος ελεύθερη

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer