Άρθρα :: Visual Arts-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

25.02
2016

Έκθεση Φωτογραφίας: Τα όνειρα και τα ταξίδια…

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Έκθεση Φωτογραφίας: Τα όνειρα και τα ταξίδια…)

Η αίθουσα τέχνης METAPolis παρουσιάζει μία ιδιαίτερη και πολύ ενδιαφέρουσα ομαδική έκθεση Φωτογραφίας.

Ποιο πράγμα είχε τη μεγαλύτερη επίδραση στη ζωή σας;

 «Τα όνειρα και τα ταξίδια… Ένα αρχαίος Αιγύπτιος είχε πει “Μακάριος ο άνθρωπος που είδε το πιο πολύ νερό στη ζωή του”…. Βλέπετε, αυτό προσπαθώ να κάνω και εγώ, να δω όσο πιο πολύ νερό και όσο πιο πολύ γη, προτού πεθάνω…»

Σε ραδιοφωνική εκπομπή το 1954, ο Γάλλος δημοσιογράφος Ρομπέρ Σαντούλ ρώτησε τον Νίκο Καζαντζάκη

Η Φωτογραφική ομάδα του METAPolis σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας 40 φωτογράφων-μελών της Φωτογραφικής του Ομάδας, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:00. Ο χώρος του ΜETAPolis, στον πυρήνα του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης, Αιόλου 48-50, από τις 27/02/2016 έως 10/03/2016 σας περιμένει κοντά του για μοιραστεί, ένα οδοιπορικό της Φωτογραφικής του Ομάδας στη Τουρκία του σήμερα.

Ταξίδευσαν: Γιώτα Ακριβοπούλου, Κωνσταντίνος Ανάσης, Ελευθερία Ανδριανοπούλου, Νίκος Βαρβάρογλου Αναστασία Βαρβιτσιώτη, Δέσποινα Βαμβακά, Στεφανία Βουβουσίρα, Γιώργος Γαλανόπουλος, Γιάννης Γιαννακόπουλος, Αθανασία Γιαννακουλοπούλου, Ελένη Γκουβάτσου, Δημήτρης Δημόπουλος, Φανούρης Δρακάκης, Τάνια Ζάρκου, Γιώργος Κασιάρης, Αντώνης Κασιμιώτης, Κική Κατσίγιαννη, Κωνσταντίνος Κόλλιας, Εύη Κωνστάνταρου, Τάκης Μπάτσαρης, Χρίστίνα Μπήτου, Λεωνίδας Μπίνος, Τάσος Νάκος, Ελένη Μπούσουλα, Κατερίνα Πάλλα, Πηγή Παπαδάκη, Χρόνης Παρδάλης, Χρυσούλα Πασακοπούλου, Μαριάννα Πατελίδα, Γωγώ Παυλοπούλου, Βασίλης Περιβόλας, Ελευθερία Σίντρου, Αναστασία Σπίθα, Μαρία Τσαντηράκη, Παναγιώτα Φωτοπούλου, Μάνος Χάλαρης, Ιωακείμ Χιονίδης, Γιάννης Χριστοφορίδης, Annaio Barouta, Chara-Alexia, Mihaela Dura, Penny Page

Η δουλειά μας θα σας ταξιδεύσει σε ένα οδοιπορικό εικόνων όπως είδαν την γείτονα χώρα τα δικά μας μάτια, χωρίς προκαταλήψεις & δεύτερες σκέψεις. Η Τουρκία μια χώρα δίπλα μας, ακροβατεί γεωγραφικά και συμβολικά ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία. Υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι μία πάλη μεταξύ μοντερνισμού και παραδόσεων, συχνά σε απρόσμενους και αντιφατικούς συνδυασμούς. Με αυτές τις αντιφάσεις ασχολείται η δουλειά μας, και με τις πολυπλοκότητες μίας τεράστιας χώρας η οποία κάποτε ήταν αυτοκρατορία και τώρα ψάχνει την σύγχρονη της ταυτότητα. Μια χώρα που μας έκανε να αισθανθούμε σαν στο σπίτι μας.

…Κάναμε μια βόλτα στις φτωχογειτονιές της Σμύρνης. Δεν διανοείσαι πόσο μας αγκάλιασε όλος ο κόσμος. Δεν διανοείσαι πόσο έλαμπαν τα μάτια των παιδιών και πόσο αγνά χαμόγελα μας χάριζαν. Γίναμε το παιχνίδι τους κι αυτά το δικό μας. Δεν είχα διανοηθεί ποτέ ότι η φωτογραφία και μια βόλτα με δυο φίλους και τις φωτογραφικές μηχανές μας θα με έκανε να πετάξω τόσο ψηλά, θα με συγκινούσε και θα με γέμιζε τόσο….

Μήνυμα - Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 – Δημήτρης Δημόπουλος

Συντελεστές

Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Γιαννακόπουλος, Κώστας Κουρτίδης
Επιμέλεια Εικόνων: Θοδωρής Βερονίκης
Οι Εκτυπώσεις έγιναν στο εργαστήριο Photolab ( Lambda c-print )

Πληροφορίες

ΜETAPolis
Αιόλου 48-50, Αθήνα
Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, 19:00
Διάρκεια Έκθεσης: 27/02/2016 - 10/03/2016
Ημέρες και ώρες: Τρίτη 19.00 - 22.00, Τετάρτη Πέμπτη και Παρασκευή 18.00 - 21.00, Σάββατο 11.00 - 21.00 , Κυριακή και Δευτέρα κλειστά
Είσοδος Ελεύθερη
Τηλ. 210.32.53.550 

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer