Άρθρα :: Visual Arts-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

24.02
2017

Έκθεση Φωτογραφίας: A photo Odyssey, του Χρήστου Ουζούνη

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Έκθεση Φωτογραφίας: A photo Odyssey, του Χρήστου Ουζούνη)

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου, στις 19.30, εγκαινιάζεται στη φωτογραφική γκαλερί ΟΚΤΟ η ατομική έκθεση "A photo Odyssey" του Χρήστου Ουζούνη.

Ο Χρήστος Ουζούνης, γνωστός επιστήμονας στο χώρο των βιοεπιστημών, μας εκπλήσσει ως ερασιτέχνης με ένα μικρό δείγμα από φωτογραφίες τοπίου μέσα από τις περιπλανήσεις του, και το διακριτικό τίτλο δράσης “∂urban©”.

Η φωτογραφική συλλογή που περιλαμβάνει 100000 αρχεία ευρύτατης θεματογραφίας και photo diaries, αποτυπώνεται σε επιλεγμένες φωτογραφίες υψηλής πιστότητας που δεν ξεπερνούν τις 300. Από αυτές, στην έκθεση "A photo Odyssey" εκτίθενται 28 φωτογραφίες που εστιάζουν σε σιωπηλά τοπία, γήινα πλάσματα η καθημερινές σκηνές, με κύριο βάρος στην σύνθεση και την προοπτική, χωρίς φίλτρα, επεμβάσεις, software η άλλα καλλιτεχνικά σχόλια.

Εκτός από τις 28 κύριες φωτογραφίες, 7 επιπλέον μικρο-συλλογές εκτίθενται στο ίδιο μοτίβο, σαν πορτραίτα ζωικών και φυτικών οργανισμών απαράμιλλου κάλλους, για να μας θυμίσουν τον σιωπηλό κόσμο της ζωής γύρω μας, μέσα στο χάος και τον θόρυβο του σύγχρονου πολιτισμού.

Η έκθεση πλαισιώνεται με επικά αποφθέγματα της ομηρικής Οδύσσειας, σαν μεταφορά αιώνιων στίχων, πάντα επίκαιρων για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Η εκδήλωση θα κλείσει με δύο 8λεπτες προβολές των φωτογραφιών στο Κοσμοθέατρο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ, την Παρασκευή 10/3, από τις 5μμ έως τις 6μμ.

Πληροφορίες

ΟΚΤΟ Photogallery and studio
Μητροπόλεως 125
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 3/03 στις 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 3-10/03
Ημέρες και ώρες: Δευτέρα και Τετάρτη 10:00-15.30, Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή 10:00-19.30
τηλ. 2315 518580, 6972 453370

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer